avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neplata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neplata intretinere

Buna ziua,

Acuma cateva luni am inchiriat spatiul, un apartament 3 camere, la 3 studenti . Pana acuma 1 sapt cand au plecat pe neasteptate, au parut de treaba, au platit chiria la timp dar mi-au lasat pe cap o multime de datorii la gaz/electric/ apa etc. in valoare de 20mil . Contractul este facut la agentia imobiliara (Contract de Inchiriere) si spune clar scris de angajatul agentiei : "3.Chiriasul va plati chiria, stabilita de comun acord cu propietarul, si cheltuielile de intretinere (administratie, lumina, gunoi, catv, etc.) la data de 1.10.2007" data fiind ziua in care sa facut contractul. Intrebarea mea este , la data trebuia pusa data cand sa plecat? si..... se poate face ceva in instanta cu acest contract? Pe contract au fost trecute datele chiriasului si semnatura si atat. o stampila a agentiei si semnatura mea. Este legal acest contract sau facut "la misto" ??? Multi prieteni asa zic. Eu tind sa ii cred :( . Mai mentionez ca la "Mentiuni special" spune: "propietarul solicita o garantie.....etc......500 euro.........ce va fi restituita sau nu daca nu sun pagube sau datorii."

O zii buna, sper sa ma puteti ajuta cu niste sfaturi .
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 22:37, 13 Iunie 2008
Daca chiriasii v-au platit acea garantie, o puteti folosi pentru achitarea unei parti din datorii. In caz contrar, puteti formula o notificare la adresele din contract si ii veti actiona in judecata.
Chiar daca acel contract e sumar intocmit, il puteti folosi in instanta petnru recuperarea datoriilor, dar va trebui sa identificati domiciliile corecte ale debitorilor.

revin cu o pecizare: contractul pe care tocmai l-am vizualizat este f. bun. El se completeaza cu dispz. codului civil in materie de locatiune si, cu ajutorul unui avocat, puteti demara actiunea in vederea recuperarii sumelor datorate.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
Normal ca "se poate face ceva cu contractul in instanta."
daca ati achitat deja datoriile restante, veti avea nevoie de martori ca sa dovediti ca dumneavoastra, nu chiriasii le-au achitat.
N-am inteles ce e cu garantia de 500 Euro "care va fi restituita sau nu"... Chiar asa e formulat, sau asa ati scris dumneavoastra din greseala? E important cum sunt formulate mentiunile pentru ca ei se pot apara in instanta ca, in cazul in care exista datorii, acestea se acopera din garantia de 500 Euro, indiferent de cuantum-ul pagubelor, sau al datoriilor. cam asta este rostul garantiei...
deci contractul este urmatorul, facut pe numele a doar 1 dintre chiriasi. Sus dreapta am sters 2 nr de tel ale agentiei, ei le-au pus acolo si am mai sters datele personale din motivele mele . Aadresa chiriasului din contract si sunt sigur ca este cea originala. Acolo spune , cum o sa si vedeti : "Mentiuni speciale: Propietarul solicita o garantie in valoare de 500 euro, ce va fi restituita la chiriasul (cred ?) ap in cazul in care nu sunt pagube si datorii .

Mai tin sa spun ca nu le-am facut viza si nici nu si-au facut viza flotanta chiriasii :( .
In contract mai spune ca e pana pe 09.2008 , dar vb cu ei mai demult ca luna ASTA sa plece, eu nu vreau sa plateasca chiria peste vara, am inteles dar datoriil de pana acuma. Contractul a fost facut pe 1 an si nu unul scolar cum ar fi trebuit, dar asta nu conteaza.

Sper sa mearga link`ul:
[ link extern ]

sau
[ link extern ]

Multumesc pt raspunsuri
Scrie ca "proprietarul solicita o garantie in valoare de 500 Euro, ce va fi restituita la eliberarea apartamentului in cazul in care nu sunt pagube si datorii".
Deci, in situatia dumneavoatra, daca exista datorii, nu aveti obligatia sa restituiti garantia.

Daca aveti o restanta, de vreo 20 mil. lei, dupa parerea mea, nu prea merita sa actionati in instanta, pentru ca diferenta dintre 500 Euro si suma restanta nu e atat de mare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt ? deadmarius deadmarius Buna ziua . Am o problema cu un fost chirias pe care l-am avut intr-o hala . Deci am avut timp de 1 an de zile un chirias cu rata de 500 de euro pe ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere daniel1985 daniel1985 Buna ziua. E prima data cand intru pe acest forum si chiar aveam nevoie de nioste raspunsuri de la niste oameni cu experienta.Problema ar fi urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comercial ildan ildan bunaziua -sant un nou utilizator al acestui forum . As avea nevoie de cateva sfaturi sau pareri cu care sper sa-mi rezolv problemele cu chiriasul ... (vezi toată discuția)