avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt ?

Buna ziua .

Am o problema cu un fost chirias pe care l-am avut intr-o hala .
Deci am avut timp de 1 an de zile un chirias cu rata de 500 de euro pe luna,si mi-a platit doar o singura rata,neavand de lucru l-am inteles si nu l-am stresat foarte tare cu banii (vroiam doar sa tina hala ocupata sa nu se sparga fiindca s-a mai spart inainte) . Dupa ce s-a incheiat anul am facut un contract de comodat care a mers cateva luni,nu mai stiu exact cate . Cand a parasit locatia a facut ce a facut dar a ramas restant la electrica cu peste 5600 de lei pe care nu a avut de unde sa ii plateasca si pana la urma i-am platit eu . Cand a parasit hala si-a scos toate utilajele fara sa stiu eu,deci nu am mai avut ce face ca sa le retin ceva pana la platirea datoriei . Totusi a lasat ceva material lemnos in hala care valoreaza undeva la 3000 de lei . Timp de 2 ani de zile le-am tot spus sa vina dupa el,dar sa aduca banii de curent . M-am saturat sa tot astept sa aduca banii,findca tot timpu spunea ca vine dar numai nu mai ajungea asa ca de vreo luna de zile am adus materialul lemnos la mine si l-am valorificat . Acum dupa aproape 2 ani vine "proprietarul" lemnului(eu nu-l cunosc ) si spune ca este al lui lemnul si a facut plangere la politie pentru furt . Mentionez ca timp de aproape 2 ani de zile nu m-a contactat niciodata ca sa imi spuna ca ii lemnul lui si sa rezolvam problema .
Pe vineri am citatie de la politie sa ma duc sa dau declaratie . Intrebarea mea este,cand se va ajunge in sala de judecata,cine va avea castig de cauza ? Ii adevarat,mi-am insusit un bun care nu era al meu,dar daca este sa calculez toti banii care fostii chiriasi imi sunt datori,diferenta de valoare este foarte mare . Plus ca eu pot sa cer chirie pentru cei 2 ani in care i-am depozitat materialul lemnos(ocupa sfert de hala),nu ?
Cel mai recent răspuns: deadmarius , utilizator 09:41, 21 Noiembrie 2013
In primul rand, dvs. nu aveati niciun drept de retentie asupra bunurilor "chiriasului" pt plata chiriei intrucat dpdv legal acesta nu va datora chirie de vreme ce intre dvs. si dansul a fost incheiat un contract de comodat iar nu de inchiriere. Dreptul dvs. de retentie putea viza alte cheltuieli (reparatii, utilitati) dar nu chirie.
Fapta poate capata valente unui furt dar pana la instanta, va trebui sa treceti printr-o urmarire penala, faza in care este indicat sa aveti o strategie de aparare cat mai buna.
Pana la judecata ,trebuiesc analizate si administrate probe de catre ambele parti
Cererea dvs de ridicare material lemnos a fost verbala sau oficiala,puteti face dovada ca ati solicitat chiriasului achitarea c/v energie electrica si ridicarea materialului lemnos ?
Ati notificat oficial chiriasii pentru achitarea obligatiilor fata de dv ?
deci prima data a fost incheiat un contract de inchiriere cu suma de 500 de euro pe luna,adica 6000 de euro intr-un an din care s-au achitat 500 euro . Dupa ce a expirat contractul de inchiriere s-a facut un contract de comodat .
Toate discutiile care le-am avut cu ei au fost telefonice,deci nu se pot dovedi .
Nu am notificat oficial ci doar telefonic .
Chiriasii stiu faptul ca puteau sa ia materialul lemnos in momentul in care isi plateau datoria la curent,si recunosc asta .
Plus ca atunci cand au iesit din chirie au lasat foate multa mizerie in hala. Dar in momentul in care a iesit din hala chiriasul nu mi-a lasat nimic cum ca lemnul ar fii la mine,nici o foaie nimic .
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
deadmarius, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat imobil - titlu executoriu? Geo3582 Geo3582 Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii ... (vezi toată discuția)
Dreptul de retentie, chirias care refuza sa plece CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, o sa fiu scurt. Parintii mei au avut un chirias. Chiriasul a plecat, nu a platit chiria pe 3 luni + datorii la cheltuieli de vre-o 1500 ron. ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinere weaselciuy weaselciuy Buna ziua, Acuma cateva luni am inchiriat spatiul, un apartament 3 camere, la 3 studenti . Pana acuma 1 sapt cand au plecat pe neasteptate, au parut de ... (vezi toată discuția)