avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de inchiriere

Buna ziua.
E prima data cand intru pe acest forum si chiar aveam nevoie de nioste raspunsuri de la niste oameni cu experienta.Problema ar fi urmatoarea:
In 2008 in luna octombrie am inchiriat un apartament cu 3 camere in Bucuresti.Apartamentul l-am inchiriat de la propietar fara intermediul agentiilor.Am negociat la 2 luni chiria plus 1 luna garantie.In momentul cand am data banii am semnat pe o foaie ca sa zic mai exact ca propietarul a primit 1000 euro reprezentand chiria pe 2 luni plus 500 euro reprezentand garantia.Au semnat acea foaie propietarul si alte 2 persoane.Am discutat cu propietarul ca dorim contract pe perioada cat loc in acel apartament a fost de acord pana in momentul cand a intarziat cu acesta aproximativ 40 zile.Am primit contractul de la propietar facut prin notar public, era specificat numele propietarului,al chiriasului adresa dar la suma primita in avans era specificat suma de 1000 ron reprezentand chiria pe 2 luni plus 500 ron garantia.contractul a fost facut pe o perioada de 11 ani incepand cu 01.11.2008 pana pe data de 30.11.2009.
Am intrebat de ce a fost trecut suma in lei si am primit un raspuns:"daca treceam 1000 euro plus 500 euro garantie plateam mai mult impozit". Am fost de acord pana la uram pana pe data de 16.03.2009. Am borbit cu propietarul in vederea scaderii chiriei lunare acesta deoarece preturule erau in scadere si doream o renegociere de contract. Raspunsul primit a fost ca nu doreste acest lucru, spunandu-mi ca pana la sfarsitul lunii martie sa eliberez apartamnetul daca nu-mi convine pretul.
Am gasit o lata chirie iar dupa 2 sapt am eliberat acel apartament. Duapa ce am predat chei si chitante ce mai erau pe acolo a venit discutia despre garantie, iar raspunsul a fost ca o sa primesc intr-o luna. In aprilei am sunat propietarul iar acesta a spus ca acea garantie o opreste pe motiv ca nu l-am anuntat cu 30 zile ca vrea sa ma mut desi mi-a spus sa eliberez apartamnetul pana la sf lunii.
Intrebare: Pot sa mai recuperez acea garantie?Acel contract il mai am plus acea foaie semnata

Imi cer scuze ca ma scris asa mult. va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:48, 30 Mai 2009
Da , va puteti recupera garantia. Aveti dovada clara cu privire adevarata remuneratie pe care i-ati dat-o?....pt ca daca nu vrea sa faca acest lucru , puteti sa-l actionati in instanta. A declart un venit fals si nu au fost respectate clauzele contractuale.Apelati la un avocat care sa vada contractul .Este cel mai bine. Fara sa citesc contractul nu as putea sa va directionez foarte corect.
Dovada este acea foaie semnata in care era specificat suma de 1000 euro chiria plus 500 garantia.Alta dovada nu este.Matori sunt tatal meu plus un coleg de apartamnet.
Coreland informatiile de pe acea hartie semnata cu 1500 uero, cu martorii, cu contractul facut la notar, un avocat ar putea sa va ajute sa recuperati banii si chiar mai mult.
Contractul facut la notar este semnat si de dv? Si de ce este facut la alta data decat cea la care ati inchiriat?
La asociatia de proprietari de la ce data figurati? Mutatie la politie ati facut? Aceste intrebari si altele nu sunt neaparat pentru dv, dar raspunsurile date unui specialist la acestea si la altele va pot ajuta.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita greeg greeg Am inchiriat un spatiu comercial, spatiu in care sunt de vreo 2 ani.Cand am preluat spatiul am depus o suma in contul propietarului adica o garantie echivalent ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie in cazul unui apartament inchiriat edm_addicted edm_addicted Ma scuzati daca am postat unde nu trebuia insa era singura arie care parea sa se apropie de problema mea. Asadar, am inchiriat un apartament acum vreo 2 ani ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere tatiana_toma tatiana_toma Buna ziua, acum 2 ani am inchiriat o casa la curte.In curte sunt 2 corpuri de casa:una inchiriata de mine si cea de-a doua locuita de baiatul propietarului.S-a ... (vezi toată discuția)