avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere

Buna ziua, acum 2 ani am inchiriat o casa la curte.In curte sunt 2 corpuri de casa:una inchiriata de mine si cea de-a doua locuita de baiatul propietarului.S-a facut contract cu agentia imobiliara unde este specificata suma ce reprezinta c/val chiriei lunare, a garantiei si comisionul firmei, urmand sa facem ulterior contractul la financiar (propietarul isi refacea buletinul).Bineinteles ca am fost trasi pe sfoara ca nu este nici 25% real din ceea ce ni s-a prezentat de catre propietar si agentia imobiliara.Este si vina noastra ca ne-am complacut situatiei, dar cu 4 copii si mobila este greu sa fii acceptat de propietari si sa te muti una doua.Problema este ca apa si curentul sunt la comun si sume impresionante :enel-830 lei, apa nova-500 lei, au mai aparut si alte persoane in curte si mai nou camere de luat vederi fara ca noua sa ni se aduca la cunostinta.Vreau sa stiu daca pot denunta undeva acest contract, daca am vreun drept in baza acelui contract facut cu agentia? Daca "prostia "mea o poate spirijinii cineva ca acesti oameni sa nu isi mai bata joc si de altii.
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 10:59, 11 Iunie 2014
Inteleg ca ati semnat un contract cu agentia,in care se specifica cuantumul chiriei si comisionul agentiei imobiliare.Acesta nu reprezinta un contract de inchiriere.Contractul de inchiriere il incheiati cu proprietarul,iar acesta trebuie sa cuprinda obiectul inchirierii, perioada pentru care se inchiriaza, suma datorata drept chirie si alte clauze privind drepturile si obligatiile chiriasului si ale proprietarului.Acesta impreuna cu certificatul energetic al spatiului inchiriat se declara la fisc de catre proprietar.Aveti acest document?Abia atunci aveti ce sa denuntati..
Atunci pot denunta la fisc contractul incheiat cu agentia imobiliare care mai mult ca sigur nu l-a declarat, daca tot nu isi asuma nicio responsabilitate decat incaseaza comisionul.In cazul in care nu am contract cu propietarul inseamna ca pot plca sa ii las toate bunurile lui......
Puteti atentiona proprietarul ca are obligatia sa intre in legalitate ,adica sa parcurga etapele pe care le-am mentionat si cu aceasta ocazie va va reglati cu el toate neajunsurile de care va plangeti.Contractul cu agentia nu are nimic de a face cu fiscul.Proprietarul,insa ,da .Aveti vreo chitanta semnata de el pentru incasarea chiriei?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
bellefille, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere tatiana_toma tatiana_toma Buna ziua, acum 2 ani am inchiriat o casa la curte.In curte sunt 2 corpuri de casa:una inchiriata de mine si cea de-a doua locuita de baiatul propietarului.S-a ... (vezi toată discuția)
Ce șanse am să mă creadă cei de la fisc dacă-mi denunț proprietarul pentru evaziune fiscală? ContSters160566 ContSters160566 Bună seara! Stau într-o garsonieră cu chirie de aproximativ 3 ani de zile și dau proprietarului lunar, suma de 600 lei, de când m-am mutat aici (din ... (vezi toată discuția)
As dori ajutor in aceasta situatie controversata - probleme cu un agent imobiliar Uylestte Uylestte Bună seara. În urmă cu două săptămâni am contactat un agent imobiliar rugându-l să-mi găsească spre închiriere un apartament. Agentul a venit cu o ... (vezi toată discuția)