Fiindca am al doilea copil din actuala casatorie ,ma aflu in proces de diminuare pensie alimentara.Paratul a depus intampinare in care precizeaza ca venitul lui s-a diminuat cu 25% la jumatatea anului trecut. El nu a precizat insa ca salariul a crescut de la 1 ianuarie cu 15%.
Va rog, daca ma puteti ajuta, sa-mi spuneti cum as putea eu sa demonstrez ca salariul lui a crescut cu 15%,el fiind bugetar?
salariul bugetarilor nu a crescut cu 15% ci a scazut cu 10%. dupa ce s-a taiat 25% s-a dat o crestere de 15% , rezulta o scadere de 10% fata de salariu initial. Scaderea nu este numai aici, pt k s-au taiat din sporuri si salariile s-au diminuat cu mai mult de 25% la prima taiere de salariu. nu ai cum sa demonstrezi ca salariu a crescut, din moment ce salariu este redus in acest moment cu10% plus sporurile care au fost taiate
Nu am fost eu suficient de explicita.
Fostul sustine ca salariul lui ESTE diminuat cu 25% , dar dupa acordarea celor 15% in ianuarie,rezulta ca ACUM salariul lui este diminuat doar cu 10%.
El sustine sus si tare ca primeste mai putin cu 25% ,intelegeti?
eu nu prea inteleg... daca dvs sunteti cea care platiti pensie, ce lagatura au veniturile lui?
dvs trebuie sa va reduca suma pe care o veti plati pt ca procentul maxim pt 2 copii e 33 % din venituri din munca, asa ca din 25 % cat ati datorat, veti plati maxim 16.5%.
in legatura cu veniturile lui, puteti cere prin intermediul instantei sa aduca o adeverinta de salariu cu venitul actual, sau adeverinte pe ultimele 6 luni, pt a face o medie
El spune ca are vanituri mici ,pe cand veniturile mele s-au marit fiindca m-am casatorit. Actualul sot plateste si el pensie alimentara copilului din casatoria anterioara.
Fostul a cerut diminuarea cu 19% de la ramanerea definitiva a actiunii insa eu am cerut diminuarea de pana la 10% incepand cu data nasterii copilului. Mentionez ca am introdus actiunea dupa 4 luni de la nasterea celui de-al doilea copil.
Credeti ca Instanta va fi de acord cu cererea lui? Eu ce ar trebui sa fac ?
Pensie alimentara
enoiuflorin
buna ziua,as dori un sfat,am un copil din prima casatorie si platesc pensie alimentara 25% din venitul net,momentan mai am un copil si doresc sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)