avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proba la proces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proba la proces

Fiindca am al doilea copil din actuala casatorie ,ma aflu in proces de diminuare pensie alimentara.Paratul a depus intampinare in care precizeaza ca venitul lui s-a diminuat cu 25% la jumatatea anului trecut. El nu a precizat insa ca salariul a crescut de la 1 ianuarie cu 15%.
Va rog, daca ma puteti ajuta, sa-mi spuneti cum as putea eu sa demonstrez ca salariul lui a crescut cu 15%,el fiind bugetar?
Cel mai recent răspuns: maara , utilizator 19:06, 2 Aprilie 2011
salariul bugetarilor nu a crescut cu 15% ci a scazut cu 10%. dupa ce s-a taiat 25% s-a dat o crestere de 15% , rezulta o scadere de 10% fata de salariu initial. Scaderea nu este numai aici, pt k s-au taiat din sporuri si salariile s-au diminuat cu mai mult de 25% la prima taiere de salariu. nu ai cum sa demonstrezi ca salariu a crescut, din moment ce salariu este redus in acest moment cu10% plus sporurile care au fost taiate
Nu am fost eu suficient de explicita.
Fostul sustine ca salariul lui ESTE diminuat cu 25% , dar dupa acordarea celor 15% in ianuarie,rezulta ca ACUM salariul lui este diminuat doar cu 10%.
El sustine sus si tare ca primeste mai putin cu 25% ,intelegeti?
eu nu prea inteleg... daca dvs sunteti cea care platiti pensie, ce lagatura au veniturile lui?
dvs trebuie sa va reduca suma pe care o veti plati pt ca procentul maxim pt 2 copii e 33 % din venituri din munca, asa ca din 25 % cat ati datorat, veti plati maxim 16.5%.
in legatura cu veniturile lui, puteti cere prin intermediul instantei sa aduca o adeverinta de salariu cu venitul actual, sau adeverinte pe ultimele 6 luni, pt a face o medie
El spune ca are vanituri mici ,pe cand veniturile mele s-au marit fiindca m-am casatorit. Actualul sot plateste si el pensie alimentara copilului din casatoria anterioara.
Fostul a cerut diminuarea cu 19% de la ramanerea definitiva a actiunii insa eu am cerut diminuarea de pana la 10% incepand cu data nasterii copilului. Mentionez ca am introdus actiunea dupa 4 luni de la nasterea celui de-al doilea copil.
Credeti ca Instanta va fi de acord cu cererea lui? Eu ce ar trebui sa fac ?
nu cred ca instanta sa va aprobe sa platiti 10% din venituri.
ramane ca pe baza probelor si in baza legii, instanta sa se pronunte

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara maneasorinflorin maneasorinflorin Din prima casatorie am un copil pentru care platesc pensie alimentara 25% din salariu. Acum cu a doua sotie mai am in copil. Platesc in continuare 25% pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara enoiuflorin enoiuflorin buna ziua,as dori un sfat,am un copil din prima casatorie si platesc pensie alimentara 25% din venitul net,momentan mai am un copil si doresc sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ptr 2 copii mitroigeorge mitroigeorge Am 2 baieti cu 2 neveste. primul baiat are 27 ani si am incheiat cu plata pensiei. pensia era stabilita % din salariu 16.5% ptr fiecare. Cel de-al 2 lea are ... (vezi toată discuția)