avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general despre casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

despre casa

Buna. Am un bon fiscal de la vulcanizare in val de 64 lei .in ce cont as putea sa-l bag in casa la conta?
Cel mai recent răspuns: Lazar Dorin-Alexandru , Contabil 11:31, 1 Aprilie 2011
Daca s-a prestat un serviciu 628
dar nu este deductibil sub nici o forma daca nu este insotit de factura...factura evidentiaza serviciul...BF evidentiaza doar plata
sa semneze administratorul o hartie- "referat de necesitate" a vulcanizarii, sa fie acolo cu bonu'... si gata, e deductibil...

Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator
Dati-mi si mie articolul de lege unde scrie ca pe baza referatului de necesitate este considerat deductibil orice bon fiscal chiar daca nu are factura....in baza referatului este deductibil in fata administratorului...nu in fata organelor de control.

L-am gasit eu intre timp se pare :)..dar tare as fi curios cat de des poti intocmi astfel de referate ...dar oricum legea este interpretabila :)

Deductibilitatea si Inregistrarea in contabilitate a bunurilor achizitionate sau a serviciilor prestate, achitate cu numerar sau card bancar, pe baza de bon fiscal (indiferent de valoare – deci si mai mici de 100 de lei) se poate efectua in urmatoarele conditii:

- entitatea solicita furnizorului factura aferenta bunurilor livrate sau serviciilor prestate, avand ca anexa bonul fiscal emis de aparatul de marcat electronic fiscal;

sau

- entitatea justifica cheltuielile efectuate fie prin documente care atesta intrarea in gestiune a bunurilor achizitionate (nota de intrare receptie), fie cu alte documente cum sunt: ordin de deplasare, decont de cheltuieli, la care se anexeaza bonul fiscal, documentele respective fiind aprobate de persoana care autorizeaza efectuarea acestor cheltuieli. In cazul utilizarii decontului de cheltuieli, documentul utilizat este „Decont de cheltuieli – cod 14-5-5” aprobat prin Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 3512/2008 privind documentele financiar-contabile, care va fi adaptat in mod corespunzator pentru decontari interne.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
Lazar Dorin-Alexandru, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli cu bon fiscal cristian_conea cristian_conea Sunt PFA si am cumparat articole de birou cu bon fiscal stampilat, pe care e trecut fiecare articol in parte. Este aceasta cheltuiala deductibila ? (vezi toată discuția)
Bon carburant+factura obligatoriu?! egivandor egivandor Buna ziua, Din senin a aparut un zvon puternic conform caruia incepind cu 01.07.2009 este obligatoriu pentru deducerea in contabilitate ca bonul fiscal pentru ... (vezi toată discuția)
Bon casa de marcat carmen_danciu carmen_danciu Va rog sa-mi spuneti daca bonurile de la casa de marcat trebuiesc neaparat insotite de factura fiscala indiferent de suma pentru a fi introduse pe ... (vezi toată discuția)