avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon carburant+factura obligatoriu?!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon carburant+factura obligatoriu?!

Buna ziua,
Din senin a aparut un zvon puternic conform caruia incepind cu 01.07.2009 este obligatoriu pentru deducerea in contabilitate ca bonul fiscal pentru carburanti trebuie sa fie insotit si de factura fiscala!!??
Este adevarat si a aparut ceva nou,astfel nu este suficient numai bonul fiscal pentru carburanti?
Multumesc anticipat pentru raspuns,
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 11:09, 26 August 2009
Normele la Codul fiscal,HG 44/2003, precizeaza ca alt document pe baza caruia se deduce TVA -ul bonul fiscal ,strict doar pentru combustibil.deci nu este nevoie si de factura .
zvonul respectiv se refera la achizitiile de pana la 100 lei pentru care se admitea deducerea cheltuielilor doar pe baza de BF pana la 01.01.2009, data dupa care prevederile respective nu se mai aplica...pentru carburanti este suficient BF pe care sa fie trecut denumire client, nr. de inmatriculare a atuovechiculului si stampila furnizorului
Nu...BF pina la 100 lei,din 01.01.2009 este alta poveste.
Bon fiscal pentru carburant din iulie a.c. obligatoriu insotit de factura fiscala;statiile fiind obligate sa si elibereze pentru firme!De o jumatate de zi incerc sa gasesc baza legala a acestei "masuri" dar nici un rezultat pina acum...poate cineva este mai destept decit mine sau mai iute si gaseste sau stie ceva!?
ups! in cazul asta devine un zvon si pentru mine...o sa verific:)
Nu exista asa ceva! S-ar fi modificat si normele codului fiscal care prevede '') Pentru carburanþii auto achiziþionaþi, deducerea taxei poate fi justificatã cu bonurile fiscale emise conform. Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaþia agenþilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 64/2002, republicatã, cu modificãrile ulterioare, dacã sunt ºtampilate ºi au înscrise denumirea cumpãrãtorului ºi numãrul de înmatriculare a autovehiculului."Nu mai dati crezare tuturor zvonurilor, este mai simplu sa consultati 'baza legala' republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri fiscale danaalex danaalex Am tot cautat pe internet discutii legate de regimul bonurilor fiscale. Am inteles vajeala cu bonurile de benzina, cele pana in 100 ron s.a.m.d Nu m-am ... (vezi toată discuția)
Bon casa de marcat carmen_danciu carmen_danciu Va rog sa-mi spuneti daca bonurile de la casa de marcat trebuiesc neaparat insotite de factura fiscala indiferent de suma pentru a fi introduse pe ... (vezi toată discuția)
Deducere tva benzina simoponea simoponea Buna ziua! Pe firma am doua autoturisme unul care merg zi de zi si deduc 100% benzina si toate cheltuielile , ptr ca sunt administrator si il folosesc numai ... (vezi toată discuția)