Am tot cautat pe internet discutii legate de regimul bonurilor fiscale. Am inteles vajeala cu bonurile de benzina, cele pana in 100 ron s.a.m.d
Nu m-am lamurit insa asupra unui lucru: ce se intampla cu un bon fiscal mai mare de 100 ron , care nu este de combustibil sau taxi, pentru care nu am reusit sa iau factura fiscala, si pe care vreau sa il inregistrez in contabilitate numai pentru a justifica banii din casa; nu ma intereseaza nici sa deduc TVA-ul la acest bon, nici sa il inregistrez pe cheltuieli ci doar sa arat ca am platit ceva, doar sa justific banii din casa.
Bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice fiscale sunt documente care stau la baza inregistrarilor in contabilitate a cheltuielilor, in limita unei valori totale de pana la 100 lei ron, daca sunt stampilate si au inscrise denumirea cumparatorului, codul unic de inregistrare al acestuia
BF vor fi utiliz doar ca inreg a platii prin casa.
Bonurile fiscale pot fi folosite ca documente de justificarea doar a platii (iesirii de numerarar), in limita a 100 lei.
In rest, orice BF trebuie sa fie o plata u unei facturi.
Doar bonurile fiscale de combustibili auto sunt deductibile fiscal in conditiile pct.46 Norme Cod fiscal :
"(2) Pentru carburanţii auto achiziţionaţi, deducerea taxei poate fi justificată cu bonurile fiscale emise conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 64/2002, republicată, cu modificările ulterioare, dacă sunt ştampilate şi au înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare a autovehiculului"