Am timpul relatiei de concubinaj am cumparat cu concubinul un imobil. Actul la notarial a fost facut in cote 1/2 fiecare.Contributia fiecaruia din noi a fost 77% eu si 23%el. Am inscrisuri care dovedesc acest lucru. El a retras din contul lui suma de 4000 Eur cu 2 zile inainte de cumpararea imobilului (am extrasul de la banca). Eu aveam in contul meu suma de 15000Eur (aceasta suma reprezinta toate depunerile mele succesive din cont). Cei 4000 Eur ai lui chiar in ziua in care si i-a retras mi i-a dat mie si i-am pus in contul meu. Plata pentru imobil am facut-o prin banca (pretul integral al apartamentului), din contul meu in contul vanzatorului. Ulterior ne-am casatorit (la un an si jumatate ca timp). Am divortat in urma cu 3 luni. Acum el vrea 1/2 din valoarea imobilului. Pot cere in instanta actiune in constatare a contributivitatii mele de 77% la dobandirea imobilului?
Sau ce fel de actiune se preteza unui astfel de caz?
Va multumesc frumos.
dacă dreptul de proprietate a fost dobîndit în timpul relaţiei de concubinaj, obiectul material al acestuia se va partaja conform aportului fiecăruia la dobîndirea bunului,
Va sfatuiesc ca mai inainte de a apela la istanta, sa mergeti la un mediator autorizat, informarea e gratuita, si sa ajungeti la un acord cu fostul sot, un acord care sa va multumeasca pe amandoi, caci doar in cadrul medierii partile pot alege solutia, iar costurile sunt mai mici, si cele materiale si cele psihice.
Din pacate dvs. aveti sanse mici sa castigati in instanta, mai mult de jumatate din imobil, atat timp cat prin contractul de vanzare cumparare contributia e de 1/2 fiecare.
Asadar aveti o sansa, daca apelati la procedura medierii, ca fostul sot sa accepte impartirea corecta ( din pct de vedere moral - pt ca ati participat cu o suma mai mare la cumparare ) a imobilului.
Succes!
Concubinaj
Dana
stie cineva ce lege stabileste situatia juridica a bunurilor in cazul relatiei de concubinaj? Ma refer atat la bunuri obtinute in perioada concubinajului cat ... (vezi toată discuția)
Partaj
marian#
bunurile realizate in timpul casatoriei: se ia in considerare aportul fiecaruia dintre soti?
cit revine fiecaruia, dupa divort, neavind copii minori?
pina ... (vezi toată discuția)