Im timpul relatiei de concubinaj am cumparat cu concubinul un imobil. Actul la notarial a fost facut in cote 1/2 fiecare.Contributia fiecaruia din noi a fost 77% eu si 23%el. Am inscrisuri care dovedesc acest lucru. Eu aveam in contul meu suma de 15000Eur (aceasta suma reprezinta toate depunerile mele succesive din cont). Cei 4000 Eur ai lui chiar in ziua in care si i-a retras mi i-a dat mie si i-am pus in contul meu. El a depus in contul lui suma de 4000 Eur pe care i-a retras cu 2 zile inainte de cumpararea imobilului (am extrasul de la banca).Acesti bani mi i-a dat mie si i-am depus in contul meu pentru a se face suma de 19000 Eur. Plata pentru imobil am facut-o prin banca (pretul integral al apartamentului19000 Eur), din contul meu in contul vanzatorului. Ulterior ne-am casatorit (la un an si jumatate ca timp). Am divortat in urma cu 3 luni. Acum el vrea 1/2 din valoarea imobilului. Pot cere in instanta actiune in constatare a contributivitatii mele de 77% la dobandirea imobilului?
Sau ce fel de actiune se preteaza unui astfel de caz?
Va multumesc frumos.
Partaj.
Nu mai puteti sa cereti decat 1/2. Cotele desi indivize, sunt determinate prin actul notarial. Nu se compara cu co-proprietatea devalmasa, din cazul sotilor- bunuri comune, unde desi bunul este comun, cotele nu sunt prestabilite, urmand sa se constate contributivitatea fiecaruia dintre co-proprietarii devalmasi.
Dvs. v-ati semnat singura "sentinta".