Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema pe care nu am mai intalnit-o pana acum.
Si anume, pe scurt: s-a inceput UP printr-o rezolutie in care s-au enumerat o serie de parti vatamate, apoi s-a mentionat pe scurt si general faptul ca au fost agresate. Efectiv la modul"toate aceste persoane au fost agresate". In total cred ca 8-9 randuri, fara detaliere, fara prezentarea faptelor sau a probelor. S-a dispus inceperea UP pentru un numar de 4 infractiuni.
Apoi, prin ordonanta s-a dispus punerea in miscare a act. penale cu privire la 10 infractiuni(fara sa mai pun la numaratoare ca unele articole aveau lipsa litere-deci modalitati de savarsire- care erau mentionate in rezolutia de incepere u.p) !!!
Contestand-o ( ce-i drept deocamdata doar verbal, in judecarea luarii masurii arestului prev.) procuroarea mi-a spus....nu are nimic o (rezolutia de incepereUP) completez acum......
Probabil s-a referit la extinderea procesului penal si in cu privire la celelalte fapte .
Ca peocedura, procurorul declara ca pune in miscare actiunea penala (declaratia orala) si daca instanta gaseste ca intemeiata cererea atunci, procedeaza la judecarea cauzei in intregul ei.
" contestarea verbala" intr-o propunere de arestare preventive nu produce efecte in fond.
Trebuia sa solicitati consemnarea explicatiilor procurorului in incheiere.
intrebarea este cum este posibil sa se dispuna punerea in miscare a actiunii penale pentru mai MULTE infractiuni decat s-a inceput urmarirea penala????
Pai este posibil ca in cursul urmaririi penale cat si in timpul judecatii sa se extinda actiunea penala asupra altor acte materiale care intra in cuprinsul aceleiasi infractiuni, sau extinderea cu privire la alte fapte de natura penala, comise de acelasi inculpat, si care au fost descoperite ulterior inceperii urmaririi penale.
In acest fel se vor cerceta/judeca impreuna, fiind si firesc asa , pentru ca au legatura intre ele .Le fel, se poate sa se descopere si ca alte persoane au fost participante la aceeasi infractiune si sa se ceara extinderea procesului penal sau a actiunii penale si in privinta lor.Totul este reglementat in Codul de procedura penala si cred ca doamna procuroare nu a facut ceva neprevazut in lege...