avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O MOSTENIRE!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O MOSTENIRE!

FITI DRAGUTI AM SI EU O INTREBARE PENTRU DVS......IN CAZUL CAND O PERSOANA PRIMESTE O MOSTENIRE ( SOTIA DE EXEMPLU) IN CARE O SA LOCUIASCA IMPREUNA CU SOTUL DANSEI IN ACEL APARTAMENT PRIMIT MOSTENIRE....SA ZICEM PRIN ABSURD CA CELE 2 PERSOANE SOT SI SOTIE DIVORTEAZA ACESTIA TREBUIE SA IMPARTA ADICA SA FACA PARTAJUL PENTRU ACEL APARTAMENT SAU II RAMANE SOTIEI?
VA MULTUMESC MULT SI SPER CA ATI INTELES LA CE MA REFER!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:13, 13 Iunie 2008
In caz de divort, nu intra la partaj mostenirea unuia dintre soti. Numai in caz de deces, sotul supravietuitor are drept de mostenire asupra unei cote-parti din intreaga masa succesorala.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
Va rog nu mai scrieti cu litere mari si bold, nu e nevoie sa tipati la cei care citesc mesajul si constituie o abatere de la regulamentul de postare.
Raspunsul este nu, pentru ca bunurile dobandite intimpul casatoriei prin mostenire, sunt bunuri proprii, conform art.31, lit.b Codul familiei.
VA MULTUMESC....SI REFERITOR LA MSJ ADMINISTRATORULUI NU AM CUM SA TIP LA ACESTI OAMENII CARE OFERA NISTE RASPUNSURI OAMENILOR SI NE AJUTA......AM SCRIS ASA MARE FARA IMPORTANTA, NU CUM VA-TI EXPRIMAT!
Doamna, chiar nu intelegeti ca TREBUIE sa scrieti cu litere mici, exceptand inceputul frazei? Repet: acest forum are regulament, pe care daca nu il respectati, veti fi sanctionata!

Alte discuții în legătură

Partaj lucica21 lucica21 buna ziua. doresc o lamurire in legatura cu urmatoarea situatie: daca doi tineri care sunt casatoriti legal in Spania,au un contract prenuptial acolo, acesta ... (vezi toată discuția)
Divorț sau testament? Nedumeritul Nedumeritul Mama mea naturală și tatăl vitreg s-au căsătorit în 2000, după ce au fost împreună din 1987. Mama are un apartament din 1982, deci pe numele ei. ... (vezi toată discuția)
Divort corin@ corin@ Mama vrea sa inainteze actiune de divort eu am 18 si vreau sa shtiu daca o sa am voie la partaj adica sa fac partea mea cu a ei k sa nu pierdem apartamentul (vezi toată discuția)