avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Mama vrea sa inainteze actiune de divort eu am 18 si vreau sa shtiu daca o sa am voie la partaj adica sa fac partea mea cu a ei k sa nu pierdem apartamentul
Cel mai recent răspuns: Elena Anghelescu , Avocat 09:35, 23 Ianuarie 2010
Nu. Partajul va avea loc doar intre fostii soti (mama si tatal tau) in legatura cu bunurile comune dobandite in timpul casatoriei.
Fa-ti un inventar cu bunurile proprii...sa nu intre in masa partajabila(bunurile comune ale parintilor ce vor fi impartite in cazul partajului)!
Fa-ti un inventar cu bunurile proprii...sa nu intre in masa partajabila(bunurile comune ale parintilor ce vor fi impartite in cazul partajului)!

buna dimineata
ce inseamna bunuri proprii la varsta de 18 ani?
reprezinta ,de ex, un televizor, un sifonier primite cadou din partea parintilor?
adica ambii soti dau comanda de un sifonier,dupa o schita facuta in prealabil cu copilul, si il pun in camera copilului,spunandu'i ca este cadou de ziua lui,iar dupa ,,n'' ani, cand parintii divorteaza,acest sifonier nu constituie masa partajabila?
acesta este cazul meu,insa fostul sot nu numai ca a luat sifonierul fetei mele,ci si bradul artificial de craciun si saniuta:O
probabil ca acest TATA mai crede in Mos Craciun, sau are o problema serioasa la cap:">
Masa bunurilor partajabile inseamna in principiu ceea ce au achizitionat cei doi soti in timpul casniciei. Deci inclusiv sifonier pus in camera copilului sau saniuta.:O
Pe de alta parte, ceea ce se partajeaza sunt bunurile DECLARATE de cei doi soti in timpul procesului (de reclamant prin actiunea introductiva si de parat prin intampinare/reconventionala). Asadar niste oameni sanatosi la cap (ma iertati, dar m-a socat ceea ce ati scris legat de brad si saniuta) NU INTRODUC in masa partajabila astfel de bunuri. Instanta imparte doar ceea ce i s-a cerut sa imparta. Nu vine instanta acasa sa caute facturile de achizitionare bunurilor si ale cui sunt....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa divort, partaj neefectuat Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Doi soti se divorteaza, iar dupa divort nu partajeaza bunurile comune.Intre timp, sotul decedeaza si trebuie dezbatuta succesiunea.Intrebare:Cum se impart ... (vezi toată discuția)
Partaj fara acord mari_ana32 mari_ana32 Buna dimineata. Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Eu si fostul meu sot am divortat acum doi ani de comun acord dupa o casnicie de 6 ani. Am ... (vezi toată discuția)
Partaj obligatii contractate in timpul casatoriei karmelika karmelika Buna seara! A intalnit cineva cazuri de partajare a obligatiilor contractate de soti in timpul casatoriei? Dupa divort, sotia a deschis o actiune de partaj ... (vezi toată discuția)