Buna dimineata. Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Eu si fostul meu sot am divortat acum doi ani de comun acord dupa o casnicie de 6 ani. Am locuit impreuna din 2005 in casa bunicii lui care nu mai fusese locuita de 15 ani. Toate lucrurile care s-au cumparat in perioada relatiei au fost luate de amandoi dar majoritatea dupa casatorie cand am renovat casa ( frigider, aragaz, pat, televizor, mobila bucatarie, sifonier etc). In momentul divortului eu am ramas cu rate de 13 mil/pe luna iar el 7 mil/luna. Noi am lucrat la aceesi firma si am avut acelasi salariu. In momentul de fata el nu vrea sa ne punem de acord si va rog sa-mi spuneti care sunt sansele sa obtin intr-un proces partea mea din bunurile cumparate in timpul casniciei.
Partajul presupune ca fiecare parte are 50% din bunuri.Cel care cere mai mult,un procent mai mare, trebuie sa dovedeasca ca a contribuit mai mult decat celalalt la dobandirea lor.Va trebui sa cereti si partajarea creditelor. Aveti sanse mari sa castigati 50% din masa partajabila
Pt cei 50% din bunurile comune nu trebuie justificare ,numai daca cereti peste 50% .Nu conteaza daca aveti sau nu facturi..Se partajeaza si creditele,(pasivul) v-o spun din proprie experienta.
Justificari sau probe sunt necesare in situatiile in care sustinerile din hartiile dv. sunt diferite de sustinerile din hartiile partii adverse.
Legal, se pot imparti si activele si pasivele. Impartirea insa e diferita de opunerea hotararii tertilor.
Divort
corin@
Mama vrea sa inainteze actiune de divort eu am 18 si vreau sa shtiu daca o sa am voie la partaj adica sa fac partea mea cu a ei k sa nu pierdem apartamentul
(vezi toată discuția)