Buna dimineata. Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Eu si fostul meu sot am divortat acum doi ani de comun acord dupa o casnicie de 6 ani. Am locuit impreuna din 2005 in casa bunicii lui care nu mai fusese locuita de 15 ani. Toate lucrurile care s-au cumparat in perioada relatiei au fost luate de amandoi dar majoritatea dupa casatorie cand am renovat casa ( frigider, aragaz, pat, televizor, mobila bucatarie, sifonier etc). In momentul divortului eu am ramas cu rate de 13 mil/pe luna iar el 7 mil/luna. Noi am lucrat la aceesi firma si am avut acelasi salariu. In momentul de fata el nu vrea sa ne punem de acord si va rog sa-mi spuneti care sunt sansele sa obtin intr-un proces partea mea din bunurile cumparate in timpul casniciei.
Ati divortat prin acord, dar nu ati partajat prin acord? V-ati hotarat voastra sa partajati la 2 ani dupa divort?
1. Aveti de facut actiune in instanta si de timbrat la valoarea revendicata in cererea de partaj
2. Ati facut credite si v-ati luat bunuri. Actele pe bunuri le regasiti la vanzatori, chiar daca nu mai aveti acces la originale.
3. Aveti un pasiv comun de -2000lei si o suma de bunuri dovedite ca fiind luate pe baza pasivului. Creditul (pasivul) nu se depreciaza, dar bunurile da.
4. Puteti cere scoaterea la licitatie a acelor bunuri, sperand ca banii obtinuti va vor stinge pasivul comun. Dupa vanzarea acestor bunuri se va obtine o suma, ca masa partajabila activa.
5. Cf procentului de masa partajabila pasiva (2/3 la dvoastra) se va partaja si masa partajabila activa.
6. Apoi, fiecare...cum poate si...cu ce ramane.
Divort
corin@
Mama vrea sa inainteze actiune de divort eu am 18 si vreau sa shtiu daca o sa am voie la partaj adica sa fac partea mea cu a ei k sa nu pierdem apartamentul
(vezi toată discuția)