avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa divort, partaj neefectuat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa divort, partaj neefectuat

Doi soti se divorteaza, iar dupa divort nu partajeaza bunurile comune.Intre timp, sotul decedeaza si trebuie dezbatuta succesiunea.Intrebare:Cum se impart bunurile , avand in vedere ca exista doi copii? Ce se inatampla cu bunurile comune dobandite in timpul casatoriei?Ce drept are fosta sotie?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:22, 26 Octombrie 2013
În opinia mea, se va stabili întîi care sunt bunurile comune şi care este cota fostei soţii din acele bunuri. Acea cotă nu va intra în masa succesorală, masă care va fi constituită din cota fostului soţ şi din bunurile proprii ale acestuia şi la care fosta soţie nu are vocaţie succesorală.

Partajul ar putea fi făcut la notar (dacă toate părţile se înţeleg) sau în instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de inmormantare utilizator_86 utilizator_86 In cazul in care fostul sot(incetarea casatoriei prin divort) contribuie la cheltuielile de inmormantare ale fostei sotii iar ulterior, mostenitorii fostei ... (vezi toată discuția)
Partaj ioan grigore ripa ioan grigore ripa Tatal decedat din 1996...mama in viata.Cei doi au dobindit impreuna un apartament in care au trait impreuna cu cei 4 copii.Mama divorteaza..iar apartamentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune xp-kry xp-kry In conditiile date : 1.sotie divortata de sot 2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia 3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)