avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare cheltuieli de inmormantare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare cheltuieli de inmormantare

In cazul in care fostul sot(incetarea casatoriei prin divort) contribuie la cheltuielile de inmormantare ale fostei sotii iar ulterior, mostenitorii fostei sotii cer partajarea bunurilor dobandite de catre cei 2 fosti soti in timpul casatoriei, cheltuielile de inmormantare fac parte din pasivul succesoral?
Cum se motiveaza? In drept ma intereseaza...
In sensul ca, nu stiu daca se poate merge pe lichidarea cheltuielilor de inmormantare intre mostenitori, intrucat fostul sot nu este si el mostenitor. El doar a platit inmormantarea pentru ca pe ceilalti nu i-a interesat si vrea inapoi de la mostenitori aceste cheltuieli, pe langa partajarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: utilizator_86 , utilizator 11:14, 28 Iunie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Mostenitorii sunt doar copiii fostei sotii, nu si fostul sot care a suportat cheltuielile de inmormantare.
Este un drept de creanta...este un pasiv succesoral...ce reprezinta de fapt, asta ma intereseaza
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
utilizator_86, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Nu cred ca s-a inteles asa ca mai explic o data. Doi soti cumpara un bun in timpul casatoriei. Divorteaza. Nu au copii, decat de dinainte de casatorie, fiecare cu copiii lui. Nu s-a facut partajul de bunuri comune. Fosta sotie, decedeaza. Fostul sot (a devenit fost sot prin divort) face inmormantarea deoarece copiii fostei sotii nu sunt interesati, iar lui i-a fost mila ca nu are cine sa o inmormanteze. Apoi, copiii fostei sotii vor partaj( e 2 in 1 si partaj succesoral si partaj de bunuri comune). Cheltuielile de inmormantare, cum se recupereaza, pe ce dispozitii?
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
utilizator_86, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa divort, partaj neefectuat Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Doi soti se divorteaza, iar dupa divort nu partajeaza bunurile comune.Intre timp, sotul decedeaza si trebuie dezbatuta succesiunea.Intrebare:Cum se impart ... (vezi toată discuția)
Succesiune xp-kry xp-kry In conditiile date : 1.sotie divortata de sot 2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia 3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii nelegitimi SVD SVD Ce drepturi de mostenire au copiii nelegitimi (dinafara casatoriei, dar recunoscuti), avind in vedere ca partajul bunurilor comune dintre mine si sotul meu ... (vezi toată discuția)