avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a divorta, asa, oricum ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a divorta, asa, oricum ?

Buna ziua,
As dori sa stiu, daca sotia mea vrea sa divorteze de mine, pur si simplu, si sa-mi ia copilul, am vreo sansa sa refuz acest divort ? (adica eu nu vreau sa divortez)

Motivele aparente ar fi ca mama soacra incearca sa o convinga pe sotia mea ca as fi fost infidel (simple afirmatii de ale ei), ceea ce nu e adevarat.
Cel mai recent răspuns: user-isha , utilizator 18:19, 2 Aprilie 2011
Daca sotia dvs. vrea sa divorteze ,va putea indiferent de ce motive va invoca .Dvs. va puteti opune insa nu rezolvati nimic cu opozitia, tot veti divorta .Va veti apara in acel divort cu cererile dvs.
Multumesc mult.
As mai avea o intrebare: care e varsta minima a copilului, pentru ca acel copil sa fie intrebat de catre instanta de judecata, cu care din cei doi parinti vrea sa ramana ?

Cunosc un astfel de caz dar s-a petrecut inainte de 1989 si poate ca legislatia s-a modificat de atunci.

Concret, fetita mea de 6 ani ma iubeste foarte mult, si mi-a spus de nenumarate ori ca vrea sa fie cu mine daca sotia mea (mama ei) nu ma mai vrea in aceasta casnicie. Ce varsta minima ar trebui sa aiba fiica mea ca sa conteze faptul ca ea vrea sa fie cu mine ?
de regula de la 10 ani sunt audiati minorii de judecator in camera de consiliu, sunt cazuri cand sunt audiati si la varste mai mici, mai ales daca judecatorul nu se lamureste din raportul autoritatii tutelare.
parerea fetitei conteaza si acum, isi va putea spune opinia cand vin cei de la autoritatea tutelara la domiciliu
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

..incompetenta , nepasare , ..vid legislativ sau .influente ?! tutu12 tutu12 Solicitand sprijinul in consilierea unui minor (sub 10 ani ) in urma unui divort ,Autoritatii Tutelare , aceasta Institutie a avut urmatoarea atitudine si .. ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila Scorpionul Scorpionul Buna ziua Doresc sa stiu si eu daca mai exista vreo cale de atac la o hotarare de divort definitiva si irevocabila dupa 2 ani .Mai exact daca mia fost mie ... (vezi toată discuția)
Curator sau tutore? brodi brodi In prezent sunt numita curator pentru un nepot de 12ani,a carui mama a decedat in urma cu 3(trei)luni.Mama minorului era sora mea si divortase de tatal ... (vezi toată discuția)