avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii popriri salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

popriri salariu

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema, o sa mi se impute o suma de 8000 lei brut, 5000 lei net si 2500 lei contributii angajator, un asa =zis " prejudiciu" adica indemnizatie conducere "necuvenita". Pana la obtinerea unei hotarari judecatoresti definitive, care este suma care se poate retine la net (popriri) cea de 5000 lei sau 10500 lei (8000 brut +2500 contributii unitate). Multumesc!
Eu inteleg ca 5000 lei la net trebuie sa se retina, bani care se inregistreaza ca venit la bugetul de stat si nu sa mi se retina la net suma de 10500 lei. Cum este corect? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: pirina , utilizator 15:29, 2 Aprilie 2011
o treime din veniturile salariale
Pana la obtinerea unei hotarari judecatoresti definitive nu poate sa va retina nimc.
Si totusi face aceste popriri fara acordul nostru, ne ameninta in toate felurile posibile pentru a ne determina sa ne retinem singuri pe statul de plata acesti bani. Pentru a fi credibil si sustinut a convocat o sedinta cu toti angajatii unitati noastre cat si consilierii locali si angajatii primariei, a sustinut ca am luat acesti bani ilegal si din cauza ca noi nu vrem sa-i inapoiem de buna voie o sa blocheze conturile unitatii si nu o sa primeasca nimeni nici un ban, i-a ridicat pe toti in capul nostru. Pot sa-l dau in judecata pentru ceea ce a facut, cum a putut sa spuna la atata lume ca am luat bani ilegal atat timp cat nu exista o hotarare care sa confirme acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare "prejudiciu" la brut sau la net? pirina pirina Pentru recuperarea unui asa zis \"prejudiciu\" de 8050 lei but si 2146 lei contributii angajator cum este corect sa sa procedeze: se retine la brut suma de ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Daca se constata ca un angajat a beneficiat in mod nelegal de o prima in valoare bruta de 1000 lei si conducerea societatii hotaraste recuperarea ... (vezi toată discuția)
Calcul salarii hotarare judecatoreasca niccu niccu Buna ziua, Am primit de la societate modul de calcul al drepturilor banesti,iar la salariul brut mi-au fost scazute toate datoriile catre stat.Insa aceste ... (vezi toată discuția)