avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire avere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire avere

vreau sa intreb daca o femeie sta cu sotul ei si la divort nu primeste nimica din avere ,specific averea este mostenita de sot pe timpul casatoriei unde si femeia a muncit la intretinerea batranilor dar cand sa facut testamentul a fost facut testamentu numa pe sot ,sotia nu poate sa ia nimica nici daca il da in instanta prin faptul sai plateasca cat la intretinut ea pe timpul casatoriei
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 20:54, 1 Aprilie 2011
bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart intre soti; e posibil sa se tina cont de contributia fiecaruia; testamentul poate fi atacat in instanta.
cristina_cechi a scris:

bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart intre soti; e posibil sa se tina cont de contributia fiecaruia; testamentul poate fi atacat in instanta.
...cateodata ma intreb daca cei ce raspund la probleme reale citesc intrebarile...1)bunurile mostenite in timpul casatoriei sunt bunuri proprii ale sotului...2)testamentul poate fi atacat in instanta insa nu de oricine si in orice conditii si in niciun caz de sotia beneficiarului care in acest caz e un strain fata de succesiune ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire de avere mircya mircya Buna ziua Daca doua persoane vreau sa imparta averea dar fara sa se ajunga la un divort se poate , mai mentionez toata averea este trecuta mostenire pe barbat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt căsătorit ,și am doi copii. de asemenea, soția ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Sunt căsătorit ,și am doi copii. De asemenea, soția este in viața. Avem dobândite, împreuna cu soția mea, mai multe proprietăți ,pe toate ... (vezi toată discuția)
Mostenire luducornelia luducornelia daca inaintea casatoriei unul dintre soti are un imobil pe care parintii lui au uzufruct,iar parintii lui sunt cei ce i/au facut cadou aceasta casa,in cazul ... (vezi toată discuția)