daca sunt director economic la o firma de contabilitate pot semana pe o adeverinta de banca dar de la o firma client al firmei de contabilitate in locul directorului economic al firmei client,e legal sau e fals in declaratii.va rog ajutati-ma ca nu stiu ce sa fac.:((
daca sunteti indreptatit sa semnati acea adeverinta este ok dar daca aveti de gand sa semnati in locul altei persoane atunci opriti-va si stati cuminte
Daca nu este salariatul firmei al carei director economic sunteti, nu aveti calitatea de a semna o asemenea adeverinta, decat in cazul in care in contractul firmei dvs. si firma in cauza este prevazuta o astfel de clauza ( ceea ce nu prea cred).
Intr-adevar, mai toate bancile solicita pe adeverinele de salariu semnatura a doua persoane (reprezentanti legali). Dupa cum stim, nu toti agentii economici isi permit o organigrama in care sa cuprinda functii de conducere, de genu: Director general, Director economic, Contabil sef etc.
De aceea, unele banci (de exemplu : ING Bank) a trebuit sa se adapteze la situatie si a inserat in Adeverinta de salariu urmatoarea formula: "In calitate de reprezentant legal, confirm ca sunt autorizat/a sa semnez in mod individual prezenta adeverinta."
In ceea ce priveste dilema Dumneavoastra, cred ca primul lucru care trebuie facut este ca banca sa fie informata ca, in afara de administrator, societatea comerciala nu mai are si alti reprezentanti legali.
In situatia in care banca finantatoare nu adopta solutia arata ca mai sus, si tine neaparat sa apara pe adeverinta doua semnaturi, atunci trebuie sa completati pe adeverinta exact cine sunteti si cu ce va ocupati. Pentru clientii nostri trebuie sa gasim toate solutiile legale ca sa-i ajutam. Mai ales daca in contractul de prestari de servicii incheiat cu ei ne ocupam si de o parte din activitatea de Resurse umane (relatia ITM, state de salarii, declaratii lunare etc.)
Buna ziua!
Fals este cand ceva este fals.
Daca semnati adeverinta in calitatea de "director economic la o firma de contabilitate ... al unei firme client al firmei de contabilitate", atunci nimic nu e fals, insa, probabil, nici nu-i va folosi la nimic acea adevarinta.
Daca semnati adeverinta "in locul directorului economic al firmei client", cum banuiesc ca nu detineti aceasta calitate, este fals.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Credit nevoi personale
Iael
Eu si sotul suntem asociati si angajati cu carte de munca in propria noastra societate .
Avem nevoie de un credit si se cere adeverinta de salariu semnata de ... (vezi toată discuția)