avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit nevoi personale

Eu si sotul suntem asociati si angajati cu carte de munca in propria noastra societate .
Avem nevoie de un credit si se cere adeverinta de salariu semnata de 2 persoane .
Problema este ca angajator si angajat suntem tot aceleasi persoane .
In urma cu cateva luni cand am vrut un card de credit am intampinat probleme din cauza acestui aspect .
Cum sa procedam ?
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 18:36, 25 Iunie 2009
O adeverinta de venit o poate semna orice persoana cu functie de conducere sau un reprezentant legal al unitatii emitente.
De exemplu, una dintre cele doua semnaturi poate fi a dvs. sau a sotului iar cealalta a contabilei / contabilului firmei.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Ideea este sa probati calitatea pe care dvs. o aveti in firma respectiva, in speta calitatea de administrator - reprezentant legal.
Depinde de banca daca accepta adeverinta cu semnatura dvs, plus a sotului sau contabilului, ori va solicita copie dupa cartea de munca.
Se solicita si copia cartii de munca si fisele fiscale pe anul trecut.
Cu toate acestea nu intelg de ce am avut probleme
Cartea de munca si fisa fiscala au rolul lor , oricum si acestea trebuie semnate si confirmate de cineva autorizat din firma si logic ar fi contabilul sau expertul contabil care supervizeaza activitatea contabila a societatii.
Pe limba romana- e ca si cum ai fi tu parte in proces si martor in acelas timp- nu poti sa semnezi tu pentru tine- si daca totul e ok de ce va deranjeaza- trebuie si creditorul sa se asigure cumva de persoanele cu multe''idei'' si mijloace!
In plus mai putei cauta o institutie de creditare bancara sau ifn care sa fie ceva mai permisiva cu actele- costurile pot fi la unele chiar mai mici- verificati !
Ma deranjeaza din cauza ca platim taxe foarte mari pe aceste salarii si atunci cand am avut nevoie de un credit am fost tratati cu suspiciune .
La PFA nu se cere nici un fel de adeverinta si de aceea nu sunt in situatia de a fi atat parte in proces cat si martor .Dar oare schmba aceasta situatia ? De unde certitudinea veniturilor PFA ?
Eu cred ca bancile ar trebui sa-si adapteze aceste cerinte in functie de clienti .
Poti fi cel mai corect om , daca esti angajat la propria societate banca nu e interesata de tine . Am fost la mai multe banci ,reactia era aceeasi .
Nu stiu daca merita sa mai platim 9,5 mil lei vechi pe luna aceste carti de munca intrucat acum am vazut ca acest salariu nu a reprezentat un venit care sa fie luat in calcul de catrre banca iar atunci cand vom fi noi pensionari bugetul va fi cam gol ca sa mai asteptam pensie .Somaj nu prea primesti din acelasi motiv , ca ai o societate ...deci ai venituri (in timp ce banca considera ca poate nu ai acele venituri in fapt ) Un lucru e cert in toata aceasta poveste : se platesc destule obligatii pe aceste salarii si penalitati (daca cumva nu platesti la timp )
Mai bine punem intr-un cont de economii acesti bani ...
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
Iael, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar penal cataforest cataforest Buna ziua azi am primit acasa o citatie de la procuror pe numele meu intr-un dosar din anul 2006 in calitate de faptuitor.In acest dosar este vb despre un fals ... (vezi toată discuția)
Acte solicitate de banca pentru credit persoana fizica cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Unul dintre salaritii firmei la care lucrez, vrea sa faca un credit la UNI CREDIT TIRIAC BANK. A venit cu formularul tipizat de la banca, pe care ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau angajatorul in judecata? BogdanH BogdanH Buna seara, Vreau sa va supun atentiei problema mea: Acum o luna de zile am mers la banca pentru a vedea conditiile prin care pot obtine un credit ... (vezi toată discuția)