avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Acte solicitate de banca pentru credit persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Acte solicitate de banca pentru credit persoana fizica

Buna ziua,

Unul dintre salaritii firmei la care lucrez, vrea sa faca un credit la UNI CREDIT TIRIAC BANK. A venit cu formularul tipizat de la banca, pe care i l-am completat, i-am dat si copie dupa cartea de munca, totusi banca solicita in continuare urmatoarele acte:
1. balanta contabila la luna iunie 2009
2. bilantul contabil la 30.06.2009 inregistrat la Adm. Fin.
3. statele de plata vizate de ITM.
Este legal sa ii ceara asa ceva, avand in vedere ca este vorba de un credit pentru persoane fizice? I-am spus salariatului ca-i voi da fluturasii din ce luna va vrea, vizati cu stampila societatii si semnati.
Cei de la banca i-au spus omului ca vor sa verifice bonitatea firmei. Unde scrie, in ce lege ca trebuie prezentate aceste acte pentru obtinerea unui credit de nevoi personale?
Va multumesc si astept raspunsurile dvs.
Camelia
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 21:23, 30 Septembrie 2009
acestea se pot verifica pe site-ul ministerului de finante. acolo apar bilanturile anuale depuse B-)
angajatul dvs are functie de conducere, este asociat sau administrator al societatii? in aceste situatii banca cere deobicei actele contabile:P
Nu are nicio functie de conducere, este inginer electronist si este angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Omul este pensionat din armata, pentru limita de varsta (dupa o ordonanta pe care nu o stiu exact acum, ca sa v-o mentionez).
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
cameliaborangic, utilizator

nu se mai vizeaza de vreo 3 ani statele de salarii la itm#-o, stampila cu nr de inregistrare se aplica doar pe declaratia de comision care vizeaza toti salariatii si nu are cum sa-l delimiteze prin aceasta doar pe salariatul care solicita creditul . adica nu este relevant ... #-o

statul de salarii este un document confidential :sorry:

se poate duce in acest caz o adeverita eliberata de casa de pensii privind stagiul de cotizatie pt perioada in care banca doreste sa verifice veniturile
new_2009 a scris:

nu se mai vizeaza de vreo 3 ani statele de salarii la itm#-o, stampila cu nr de inregistrare se aplica doar pe declaratia de comision care vizeaza toti salariatii si nu are cum sa-l delimiteze prin aceasta doar pe salariatul care solicita creditul . adica nu este relevant ... #-o

statul de salarii este un document confidential :sorry:

se poate duce in acest caz o adeverita eliberata de casa de pensii privind stagiul de cotizatie pt perioada in care banca doreste sa verifice veniturile

Statele de salarii sunt stampilate la ITM si este obligatoriu !
la itm sibiu nu sunt stampilate de exemplu ... stampileaza doar declaratia de comision la care trebuie sa ai anexat statul de salarii. nu se primsc unul fara celalalt #-o
iar stampila o pune doar pe declaratia de comision

iar daca am da la toti angajatii copii dupa statul de salarii, la ce mai foleseste clauza de confidentialitate? nu au voie sa-si divulge . salariile dar eu le dau copii xerox sa vada toata lumea... nu prea este normal#-o

dar poate face banca adresa si cere copia statului de plata direct de la itm cu acordul prealabil scris al angajatorului... asa s-a procedat in 2 situatii pe care le cunosc concret . binenteles ca se prelungeste asteptarea celui care asteapta aprobarea creditului, dar se poate daca nu are nimic de ascuns

Alte discuții în legătură

Actele aditionale ale contractului de munca ndamir ndamir Buna ziua, as avea o intrebare: am ajuns in situatia in care am dus documentele necesare ptr credit la banca si am fost contactat ca imi trebuie actele ... (vezi toată discuția)
Capital privat sau mixt? bobo24 bobo24 buna ziua as dori sa stiu daca o societate comerciala are ca actionari o firma privata si AVAS Bucuresti...are capital mixt? va multumesc! (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime vizate? helenita helenita Buna seara , adev de vechime eliberate de angajator trebuie inregistate la itm sau este valabila adev si fara viza itm-ului ?daca angajatul a avut ... (vezi toată discuția)