avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez 8h/zi si am carte de munca pe 4h
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez 8h/zi si am carte de munca pe 4h

Buna ziua,
acum un an si jumatate m-am angajat la o firma unde am primit un salariu de 6 mil si promisiunea ca-mi va face si cartea de munca. Dupa 10 luni mi s-a facut si carte de munca, dar pe 4h. Azi mi-am luat inima in dinti si am fost la patron sa-i cer sa-mi faca 8h la cartea de munca. Ce am primit in schimb au fost jigniri si un raspuns simplu "nu iti convine, esti liber sa pleci".
Intrebarea mea este, ce pot sa fac din punct de vedere juridic in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 1 Aprilie 2011
Depuneti plangere la Inspectoratul teritorial de munca.
Daca c.i.m. este semnat pe 4 ore/zi ... in sesizarea la ITM mentionati faptul ca lucrati 8 ore in loc de 4 ore , ceea ce este interzis prin lege.
1. Daca aveti 4 ore pe zi pe CIM sunteti asigurat la pensie si la sanatate cu stagiul de cotizare intreg.
2. Singurul impediment ar fi daca va trebui sa intrati in somaj unde va trebuie 24 de luni lucrate in ultimele 24 de luni.
3. Asa ca daca aveti in CIM 4 ore pe zi cu salariul de 600 lei nu ar fi chiar asa de anormal.
4. Sesizati, totusi, ITM pentru ca, in realitate, lucrati 8 ore pe zi.
Multumesc pentru sfaturi.
Mai nou am aflat ca a fost la contabil sa-mi faca preavizul de desfacere a contractului de munca. Pacat ca este vineri si sper sa nu-mi treaca nervii pana luni cand am sa ajung la ITM.
Sesizarea se poate depune si online ... despre ce ITM este vorba?

Alte discuții în legătură

Calcul salariu adina952018 adina952018 Buna ziua. Eu am salariul net 1165 lei. Pe card, ne pune lunar 1125-1140 aproximativ si diferenta pana la 1165 o primim sub forma de bonuri de masa..Am fost ... (vezi toată discuția)
Lucrez 14 ore (o zi da si o zi nu),si in fiecare luni 8 ore = 212 -226 ore/luna je2007 je2007 Lucrez 14 ore (o zi da si o zi nu),si in fiecare luni , 8 ore,deci in luna cu 31 zile =226 ore pe luna OBLIGATORIU .Prin CIM primesc sub 500 Ron. ... (vezi toată discuția)
Preaviz Anastasia Cristiana Anastasia Cristiana Sunt in preaviz. Stau cate 8 ore. Stiu ca in aceasta perioada ar trebui sa stau decat 4 ore conform Deciziei primite. In lege este obligatoriu sa lucrez in ... (vezi toată discuția)