Buna ziua,
acum un an si jumatate m-am angajat la o firma unde am primit un salariu de 6 mil si promisiunea ca-mi va face si cartea de munca. Dupa 10 luni mi s-a facut si carte de munca, dar pe 4h. Azi mi-am luat inima in dinti si am fost la patron sa-i cer sa-mi faca 8h la cartea de munca. Ce am primit in schimb au fost jigniri si un raspuns simplu "nu iti convine, esti liber sa pleci".
Intrebarea mea este, ce pot sa fac din punct de vedere juridic in cazul acesta?
Atentie. ITM-ul are dreptul sa solutioneze plangerea in 30 zile, cu posibilitatea prelungirii cu 15 zile.
Daca primiti decizie de concediere, atacati-o in instanta
Atentie. ITM-ul are dreptul sa solutioneze plangerea in 30 zile, cu posibilitatea prelungirii cu 15 zile.
Daca primiti decizie de concediere, atacati-o in instanta
ITM-ul nu are dreptul , ci obligatia de a solutiona petitia in termen de 30 de zile de la data inregistrarii acesteia, cu posibilitatea prelungirii termenului cu inca 15 zile.
Calcul salariu
adina952018
Buna ziua. Eu am salariul net 1165 lei. Pe card, ne pune lunar 1125-1140 aproximativ si diferenta pana la 1165 o primim sub forma de bonuri de masa..Am fost ... (vezi toată discuția)
Preaviz
Anastasia Cristiana
Sunt in preaviz. Stau cate 8 ore. Stiu ca in aceasta perioada ar trebui sa stau decat 4 ore conform Deciziei primite. In lege este obligatoriu sa lucrez in ... (vezi toată discuția)