Buna ziua. Sunt locatar intr-un bloc cu garaje la parter. In apartament avem sediul social fara activitate, iar in garaj punctul de lucru. De cand am deschis punctul de lucru in 2002, avem probleme cu asociatia si cu locatarii. Initial am avut ca activitate comert cu produse alimentare, dar din cauza reclamatiilor repetate ale locatarilor (galagie, aglomerarea stradutei cu masini de marfa, zgomotul facut de navete etc.) am schimbat in comert cu nealimentare. Acum este mult mai linistit. Totusi, se pare ca ii deranjam si prin faptul ca existam. Mai nou s-a luat o hotarare in Adunarea Generala de a contribui la plata salubrizarii, desi avem contract de salubrizare cu Urban. Am intrebat de ce si mi s-a raspuns ca din cauza ca femeia de serviciu matura in fata garajului nostru. (Ceea ce nu e prea adevarat, deorece ani de zile am fost ocoliti si ne-am facut singuri curat, am dat zapada etc.) Chiar si asa, platim salubrizarea in cota de intretinere a apartamentului in care locuim, de ce ni se introduc separat alte costuri pentru garaj? Mai mult, pe o hartie A4 afisata la avizier cu extrasul din hotararea adunarii se specifica "Interzicerea prin orice forma a repararii masinilor in fata garajului nr.... care nu a primit acordul proprietarilor pentru acest gen de activitate". Dar acest lucru nu s-a intamplat niciodata!!!!! Motiv pentru care consider acest lucru ca o denigrare publica si nu cred ca sunt indreptatiti sa faca asa ceva. Oricum de-a lungul timpului am primit amenintari cum ca ne vor inchide, iar chiar sefa inspectiei comerciale de la primaria de sector a venit acum 2 ani in vizita sa ne cunoasca si sa inteleaga de ce avem un dosar cu reclamatii atat de gros la primarie, norocul nostru fiind ca a inteles imediat de ce. Nu am facut scandal niciodata si am crezut ca prin omenie ne vor lasa in pace, dar se pare ca nu. Am inceput sa ne simtim hartuiti. Va rog mult sa-mi spuneti ce putem face si cum putem contracara, situatia aceasta devenind prea stresanta.
Va multumesc din suflet
Ar trebui sa luati in calcul, pe viitor, posibilitatea de a gasi un alt punct de lucru; chiar daca respectati toate prevederile legale, veti avea in permanenta reclamatii si o atmosfera proasta, menita doar sa va impiedice sa va concentrati la bunul mers la afacerii dvs.
Daca va veti judeca cu vecinii, va fi si mai rau.....
Va multumesc pt. raspuns, recunosc ca ma asteptam la altceva. Garajul este proprietate, activitatatea nu este destul de dezvoltata incat sa ne permitem plata unei chirii in alta parte.
Este legal sa ne impuna plata salubrizarii atata timp cat avem deja un contract pt salubrizare?
Mergeţi la cel care vă impune plata salubrizării cu contractul pentru salubrizare valabil încheiat şi solicitaţi scutirea dv. de la această plată, motivat lăsând o copie a contractului dv. şi lucrurile vor intra în normalitate. ;)
Din pacate am incercat. Mi-a justificat ca ar fi pentru femeia de serviciu. Dar acest serviciu il platim deja in intretinerea locuintei de care apartine si garajul. Ma indoiesc ca este legal sa introduca separat si in intretinerea garajului.
Vă rog să solicitaţi lista de plată lunară a cheltuielilor de întreţinere, precum şi facturile prestatorilor de servicii şi a furnizorilor de utilităţi, împreună cu convenţia încheiată cu femeia de serviciu pentru a stabili clar care sunt atribuţiile, care sunt cheltuielile şi ce reprezintă cheltuielile de salubrizare impuse dv. Preşedintele de asociaţie este obligat să vă pună la dispoziţie pentru studiu actele solicitate şi să vă dea lămuririle necesare, astfel încât să vă elimine orice dubiu şi să nu vă mai îndoiţi. Numai pe această cale puteţi să vă lămuriţi cu privire la legalitatea acestor cheltuieli impuse.
Noi, forum-iştii, vă putem da doar sfaturi nu şi soluţia problemei. ;)