avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DETINEREA ILEGALA,PRIN FORTA A ACTELOR DE CATRE ALTA ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DETINEREA ILEGALA,PRIN FORTA A ACTELOR DE CATRE ALTA PERSOANA

:)Buna ziua tuturor:)
Scriu aceste rinduri cu speranta ca cineva ma va putea ajuta cu un sfat sau ma va putea indruma in demersurile ce trebuie facute pentru recuperarea bunurilor insusite prin forta de catre patronul sotului meu.
Mentionez ca sotul meu s-a angajat la un patron de taxi care la un moment dat nemultumit fiind de venitul prea mic pe care il realiza sotul(datorita numarului mic de clienti), a decis sa renunte la serviciile sotului,intr-un mod abuziv,coborindu-l din masina , suindu-se la volan si derapind in tromba fara nici un cuvint.
Mai mentionez ca toate actele (Carte de Identitate,Certificat de nastere,diploma,permis de conducere,telefonul mobil etc.) au ramas in masina acestuia,sotul neavind cum sa-l opreasca pentru asi recupera bunurile.
Sotul a depus o plingere la Politia Judetului Olt dar din pacate dupa aproape o saptamina nu s-a rezolvat nimic.
Mai mentionez ca sotul a fost si la domiciliul acestuia cu rugamintea de a-i inapoia bunurile dar acesta la apostrofat si l-a bruscat,neajungind la nici un rezultat.:(
Sper ca cineva sa ne poata da un sfat util pentru a ne putea recupera actele atit de necesare si fara de care sotul nu se mai poate angaja niciunde.
:( VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Strelcov , utilizator 23:43, 17 Ianuarie 2019
Insistati la politie in rezolvarea cazului, deoarece alta solutie nu este. Daca nu va ajuta in recuperarea actelor, sa-i faca sotului altele, prin declararea ca pierdute a celor initiale.
In legatura cu telefonul mobil, o actiune in instanta ar dura prea mult.
Buna ziua Doamna Avocat!Va multumesc pentru atentia dumneavoastra asupra cazului nostru si pentru raspunsul util pe care ni l-ati dat.
Noi vom mai insista la politie desi e evident ca nu se va solutiona problema prea curind.
Patronul sotului meu i-a cerut o suma de bani sotului ,3 milioane in schimbul actelor ,suma ce noi nu i-o putem da,deoarece avem 3 copii si nu ne permitem asemenea suma.
As vrea sa va intreb Doamna Avocat, totusi detinerea ilegala de acte nu se pedepseste in nici un fel pe cale civila sau penala?
VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU AJUTORUL DUMNEAVOASTRA!O DUMINICA PLACUTA VA DORESC!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
daianadia, utilizator
Pentru ca penalul nu este domeniul, meu va pot da doar cateva relatii privind aceasta infractiune.
Poate fi incadrat la furt calificat art.209 alin.2 indice 1...se pedepseste cu inchisoare de la 3 ani la 15 ani...
(2 indice 1) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si furtul privind:
b) un act care serveste pentru dovedirea starii civile pentru legitimare sau indentificare

Faceti plangerea la politie pe acest articol si, mai ales, nu platiti nimic sefului.
Va multumesc Doamna Avocat!tot respectul si consideratia mea pentru dumneavoastra!Miine vom face o revenire asupra plingerii sotului meu la politie.Inca odata multumim!:vishenka:
Daca nu se rezolva problema la politie,sotul trebuie sa formuleze la Parchet plangere penala pentru furt calificat si santaj impotriva respectivului patron.
Organele abilitate vor gasi mijloacele logistice pentru organizarea flagrantului delict,cu privire la cea de a doua infractiune de a va solicita bani in schimbul actelor.

Alte discuții în legătură

Furtul Valy956 Valy956 Am si eu o intrebare si chiar nu stiu daca am ales bine adresa topicului . Vineri seara eram intr-un club si a venit la mine \\\\\\" unu\' \\\\\\" si ca ... (vezi toată discuția)
Telefonul luat fara voia mea in schimbul a 30 de lei trofinmihaelavasilica trofinmihaelavasilica azi la facultate mi-a fost luat telefonul din mana. eu datorand suma de 30 de lei la o colega , si neavand de unde sa ii dau , prietenul ei a venit si mi-a ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de abuz sexual adutzza adutzza Buna ziua , de 2 zile am aflat ca sunt acuzat ca am abuzat sexual acum 3-4 luni o fosta angajata si ca daca nu cedez unui santaj pus la cale de anumite ... (vezi toată discuția)