Am si eu o intrebare si chiar nu stiu daca am ales bine adresa topicului .
Vineri seara eram intr-un club si a venit la mine " unu' " si ca sa-i dai niste bani reprezentand o datorie mai veche si i-am spus ca o sa-i dau cand o sa am , el nefiind cel la care am dotoria . Acesta a inceput sa ceara telefonu' ( un Iphone4 ) , i-am spus ca nu-i dau nimic iar acesta mi-a bagat mana in buzunar si mi l-a luat . Am cerut sprijin organelor de politie iar acesta dupa discutii durand in jur de 30 de min. mi l-a inapoiat .
Vreau sa stiu daca pot sa ii fac o plangere la Politie pentru furt tinand cont acesta a recunoscut ca mi l-a luat ( de fata cu organele de Politie ) am si martori si tinand cont ca mi-a inapoiat telefonul de fata cu organele de politie . Crede-ti ca fac plangerea in zadar sau sunt sanse de a fi amendat / cercetat ?.
Da, aţi putea depunde plângerea, dacă doriţi tragerea la răspundere penală a făptuitorului.Însă , dacă v-aţi recuperat telefonul , nemaiexistând pagubă, aţi putea fi mulţumit că a ieşit aşa şi să-l lăsaţi în pace. Dvs. decideţi ce faceţi...
Pe de altă parte, ar putea fi vorba şi despre o infracţiune flagrantă, situaţier în care organele de cercetare s-ar putea şi autosesiza. Nu am idee dacă o vor face însă.
Act sesizare politie
bonis
As dori stiu daca pentru infractiunea de furt cu autor necunoscut , daca sesizez organele de politie telefonic , aceasta institutie este obligata sa se ... (vezi toată discuția)
Am furat un telefon
badan87
am 18 ani,elev premiant...am furat telefonul mobil al unei colege...o alta colega m-a vazut ca l-am luat...si o alta i-a spus vatamatei ca am mai facut si alta ... (vezi toată discuția)