avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furtul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furtul

Am si eu o intrebare si chiar nu stiu daca am ales bine adresa topicului .

Vineri seara eram intr-un club si a venit la mine " unu' " si ca sa-i dai niste bani reprezentand o datorie mai veche si i-am spus ca o sa-i dau cand o sa am , el nefiind cel la care am dotoria . Acesta a inceput sa ceara telefonu' ( un Iphone4 ) , i-am spus ca nu-i dau nimic iar acesta mi-a bagat mana in buzunar si mi l-a luat . Am cerut sprijin organelor de politie iar acesta dupa discutii durand in jur de 30 de min. mi l-a inapoiat .

Vreau sa stiu daca pot sa ii fac o plangere la Politie pentru furt tinand cont acesta a recunoscut ca mi l-a luat ( de fata cu organele de Politie ) am si martori si tinand cont ca mi-a inapoiat telefonul de fata cu organele de politie . Crede-ti ca fac plangerea in zadar sau sunt sanse de a fi amendat / cercetat ?.

Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2012
Valy956, utilizator
Da, aţi putea depunde plângerea, dacă doriţi tragerea la răspundere penală a făptuitorului.Însă , dacă v-aţi recuperat telefonul , nemaiexistând pagubă, aţi putea fi mulţumit că a ieşit aşa şi să-l lăsaţi în pace. Dvs. decideţi ce faceţi...
Pe de altă parte, ar putea fi vorba şi despre o infracţiune flagrantă, situaţier în care organele de cercetare s-ar putea şi autosesiza. Nu am idee dacă o vor face însă.
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act sesizare politie bonis bonis As dori stiu daca pentru infractiunea de furt cu autor necunoscut , daca sesizez organele de politie telefonic , aceasta institutie este obligata sa se ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat de un utilizator okazii.ro savinR savinR Totul a inceput pe siteul okazii.ro unde am fost contactat de un uitlizator mi-a propus un schimb cu un telefon ..sa-i dau eu un nokia si 250 lei pe telefonul ... (vezi toată discuția)
Am furat un telefon badan87 badan87 am 18 ani,elev premiant...am furat telefonul mobil al unei colege...o alta colega m-a vazut ca l-am luat...si o alta i-a spus vatamatei ca am mai facut si alta ... (vezi toată discuția)