avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita in cazul unui minor
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita in cazul unui minor

dupa ce lege lucreaza executorii judecatoresti? e vorba de baietelul meu, care nu vrea sa mearga in domiciliul tatalui sau cand acesta are dreptul sa-l ia , doua weekend-uri pe luna. ce pot face eu? din cauza comportamentului fostului sot , care din cand in cand il mai si batea pe baietel, acesta refuza sa mearaga; are 4 ani si fostul sot ma anunta deja ca va veni cu executorul; eu sunt de acord , nu ma opun , dar copilul nu vrea absolut deloc. ce pot face?
Cel mai recent răspuns: mihaela2007 , utilizator 15:24, 2 Aprilie 2011
Executarea poate avea loc,am trecut deja prin asta.Important este sa nu va opuneti executarii.Sfatul meu este sa mergeti la un psiholog sau psihoterapeut poate aflati de ce nu doreste baietelul sa mearga la tatal sau.Puteti cere o evaluare sau raport psihologic din care sa reiasa motivul pentru care nu mai doreste sa mearga.
Fostul sot va poate depune plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.Pare absurd,stiu,daca dvs.nu va opuneti,dar asta este realitatea.
deci , sa inteleg ca il poate lua cu forta impotriva vointei lui? eu nu ma opnu. baietelul merge la psiholog si cu cat interactioneaza mai mult cu tatal cu atat devine mai irascibil si mai suparat pe taica-su
Incercati sa discutati si sa aduceti la cunostinta situatia unui reprezentant al directiei generale de protectie a copilului locale. sunt cazuri in care ei pot interveni in sensul intilnirilor supravegheate sau dupa caz.
cereti psihologului sa afle cauza refuzului copilului de a se intilni cu parintele sau. de ce nu intilnirile se pot efectua si la cabinetul psihologului. conteaza binele copilului pina la urma si acesta isi va da seama mai repede care e cauza reala.
atentie totusi in cele mai multe cazuri un astfel de comportament se datoreaza comportamentului copiativ de la parintele cu care locuieste, incercati sa va stapiniti orice remarca negativa fata de fostul sot, riscati sa agravati chiar dv. trauma copilului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator
departe de asa ceva, nu discut nimic cu minorul despre tatal sau in sens rau. a luat batai suficiente de la acesta intrucat nu mai vrea sa auda de el. nici macar nu vrea sa-l mai bag in casa pe taica-su. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi ContSters230320 ContSters230320 Buna ziua.Am incheiat procesul de divort unde fostul sot are un program de vizita stabilit,problema este ca baiatul in varsta de aproape 9 ani nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? minorul nu accepta sa plece cu tatal sau teo06 teo06 buna ziua,va rog sa ma sfatuti ce pot face in urmatoare problema.sunt divortata de sotul meu de 6 luni .in urma casatoriei a rezultat un copil.am divortat la ... (vezi toată discuția)
Fortare minor de catre tata daniion daniion Buna, sunt divortata, am obtinut custodia baiatului meu de 8 ani, eu locuiesc in Spania si in urma cu 2 ani, mi-am refacut viata, in momentul in care fortul ... (vezi toată discuția)