avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna, m-am angajat acum cateva luni la o firma, initial programul era 9-17 dar era "flexibil" in sensul ca daca stateam peste program, a 2a, a 3a zi puteam sa-mi iau liber pt recuperarea orelor. Ulterior, flexibilitatea s-a dus doar pe timpul meu liber iar recuperarea a cam disparut in sensul ca plecam la 6-7 si ajungeam la 00:00 01:00 pe-acasa, plus ca nu eram pontat cu ore suplimentare chiar daca in contract e scris ca orele suplimentare sunt compensate cu ore libere platite. Promisiunea initiala a fost ca primele 3 luni o sa ma treaca in contract cu minimul pe economie dar el imi da 1200 RON, zis si facut, doar ca s-au cam terminat acele 3 luni iar omul imi cauta nod in papura, cred eu ori pentru a nu cere ce mi se cuvinte ori pentru a-mi da singur demisia. Contractul a fost semnat pe finalul lunii decembrie 2010 deci nu cred ca mi s-a emis carte de munca ci doar contract de munca. Intrebarile mele ce as putea face in situatia de fata? si Daca mi-as da demisia si nu as veni la cele 15 zile de preaviz care ar putea fi urmarile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 2 Aprilie 2011
Puteti sa va inaintati demisia in care sa specificati ca nu doriti efectuarea perioadei de preaviz.
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
aha... in cazul in care nu exista acord comun, cea mai inteleapta decizie ar fi sa merg la preaviz sa-nteleg.
De ce nu incercati o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor ? ... in acest caz nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt pe fata netzach_sammi netzach_sammi Pe data de 8 iunie am fost angajata la un petshop din Mures.Acolo salariile se dau pe data de 15.Cel putin asa ar trebui.Spun asta pentru ca primul salar l-am ... (vezi toată discuția)
Doresc sa-mi depun demisia fara preaviz! Billy46 Billy46 Buna seara! Asa cum spune si titlul, doresc sa-mi depun demisia fara a mai fi nevoit sa stau in perioada de preaviz, am depus o cerere la sediu cu ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz maya01 maya01 Cat de mult ma poate afecta o incheiere din motive disciplinare a contractului de munca? Va intreb ptr ca eu la jumatatea lunii august mi-am dat demisia din ... (vezi toată discuția)