Buna, m-am angajat acum cateva luni la o firma, initial programul era 9-17 dar era "flexibil" in sensul ca daca stateam peste program, a 2a, a 3a zi puteam sa-mi iau liber pt recuperarea orelor. Ulterior, flexibilitatea s-a dus doar pe timpul meu liber iar recuperarea a cam disparut in sensul ca plecam la 6-7 si ajungeam la 00:00 01:00 pe-acasa, plus ca nu eram pontat cu ore suplimentare chiar daca in contract e scris ca orele suplimentare sunt compensate cu ore libere platite. Promisiunea initiala a fost ca primele 3 luni o sa ma treaca in contract cu minimul pe economie dar el imi da 1200 RON, zis si facut, doar ca s-au cam terminat acele 3 luni iar omul imi cauta nod in papura, cred eu ori pentru a nu cere ce mi se cuvinte ori pentru a-mi da singur demisia. Contractul a fost semnat pe finalul lunii decembrie 2010 deci nu cred ca mi s-a emis carte de munca ci doar contract de munca. Intrebarile mele ce as putea face in situatia de fata? si Daca mi-as da demisia si nu as veni la cele 15 zile de preaviz care ar putea fi urmarile?
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Furt pe fata
netzach_sammi
Pe data de 8 iunie am fost angajata la un petshop din Mures.Acolo salariile se dau pe data de 15.Cel putin asa ar trebui.Spun asta pentru ca primul salar l-am ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz
maya01
Cat de mult ma poate afecta o incheiere din motive disciplinare a contractului de munca? Va intreb ptr ca eu la jumatatea lunii august mi-am dat demisia din ... (vezi toată discuția)