avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectare preaviz

Cat de mult ma poate afecta o incheiere din motive disciplinare a contractului de munca? Va intreb ptr ca eu la jumatatea lunii august mi-am dat demisia din cadrul unei firme unde lucram de aprox 2 ani fara sa imi respect preavizul.In momentul in care am fost si am depus cererea de demisie seful meu s-a purtat foarte urat cu mine, am fost chiar amenintata verbal. Am fost mai mult nevoita sa plec din firma deoarece intr-o luna de zile din aprox 97 oameni am mai ramas cam 70 . Ni se cauta nod in papura cum s-ar spune. Eu nu am avut decat un avertisment. Pot face intr-un fel sa nu mi se incheie contractul pe indisciplina? Nu am carte de munca, am contract pe per nedeterminata. De asemenea, tin sa mentionez ca norma de munca era de 8 ore dar au fost luni in care am lucrat si cate 11 ore ptr ca era nevoie de over si daca refuzam eram luati la ochi. Totodata pe contract am salariu brut de 912 lei dar in mana luam fie mai mult, fie mai putin, nu am luat vreodata 2 luni consecutiv aceeasi bani.Am inteles ca se face o cercetare discplinara si voi fi chemata la munca.Ar putea fi acestea motivele ptr care sa zic ca nu am vrut sa vin in preaviz?De asemenea la o luna dupa demisie cand m-am dus sa imi ridic bonurile de masa ptr zilele lucrate in luna august, seful meu m-a amenintat ca ma va intarzia foarte mult cu actele ( nu sh la ce acte facea referire, probabil la adeverinta de vechime, ptr ca asa cum am spus, nu am carte de munca).Si exista varianta prin care imi incheie contractul pe indisciplina si o sa am absente nemotivate care dupa 6 luni expira? Un alt sef mi-a spus, asa au procedat si cu alt angajat.Ma puteti ajuta cu o lamurire va rog ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 5 Noiembrie 2010
Eu nu cred ca vor desface contractul de munca disciplinar, au prea multe nereguli.
Daca vedeti ca sunt chiar neseriosi apelati la un avocat.
Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz C1p0 C1p0 Buna, m-am angajat acum cateva luni la o firma, initial programul era 9-17 dar era \"flexibil\" in sensul ca daca stateam peste program, a 2a, a 3a zi puteam ... (vezi toată discuția)
Demisie fara perioada de preaviz MPSimona MPSimona Buna ziua, Am o problema delicata. Lucrez intr-o firma de 1 an si cateva luni. In CIM sunt lucrator comercial. Am o sefa (director magazin) cu care nu ma ... (vezi toată discuția)
Demisie fara respectarea previzului balint1 balint1 Buna ziua, In momentul actual lucrez la o firma care se ocupa cu comert ca si operator calculator. Am gasit un alt loc de munca cu conditii mai bune si ... (vezi toată discuția)