Buna ziua ! Suntem 4 frati , unul dintre ei locuind in apartamentul mamei care nu mai este in viata .Apart este doar pe numele mamei. cum putem face sau ce parte avem noi ceilalti 3 frati ,avand in vedere ca fratele care sta acolo a facut cateva imbunatatiri acolo si crede ca doar lui i se cuvine acel apart ? care ar fi pasii ?
Fiecare aveti dreptul la cate o patrime din apartament, conform art. 669 din Codul civil... presupunand ca sotul mamei nu mai traieste (altfel se schimba cotele - sotul ar avea 4/16, iar cei 4 copiii cate 3/16 fiecare).
Faptul ca fratele dv. a facut imbunatatiri nu schimba cotele, ci, cel mult, o sa aiba dreptul la despagubiri din partea celorlalti mostenitori (trebuie vazut ce natura au investitiile efectuate).
Casa era doar pe numele mamei ,fiind unic proprietar.Cat a fost in viata nu i-a facut fratelui nici un act de mostenire ,absolut nimic.Cum putem face sa intram in posesia partii ce ni se cuvine? .In cazul in care fratele meu nu vrea sa vindem, care ar fi solutia ?multumesc .
Trebuie neaparat sa dezbateti succesiunea dupa mama dvs. pentru a deveni proprietari asupra cotelor ce vi se cuvin din apartament, altfel nu puteti dispune in vreun fel de acesta.
Mostenire
LILI24
Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate.
Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)