avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce cota parte am la casa mamei ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce cota parte am la casa mamei ?

Buna ziua ! Suntem 4 frati , unul dintre ei locuind in apartamentul mamei care nu mai este in viata .Apart este doar pe numele mamei. cum putem face sau ce parte avem noi ceilalti 3 frati ,avand in vedere ca fratele care sta acolo a facut cateva imbunatatiri acolo si crede ca doar lui i se cuvine acel apart ? care ar fi pasii ?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:35, 2 Aprilie 2011
Buna ziua,

Fiecare aveti dreptul la cate o patrime din apartament, conform art. 669 din Codul civil... presupunand ca sotul mamei nu mai traieste (altfel se schimba cotele - sotul ar avea 4/16, iar cei 4 copiii cate 3/16 fiecare).

Faptul ca fratele dv. a facut imbunatatiri nu schimba cotele, ci, cel mult, o sa aiba dreptul la despagubiri din partea celorlalti mostenitori (trebuie vazut ce natura au investitiile efectuate).
Cine nu a acceptat expres mostenirea in cele 6 luni de la deces si nici nu a facut acte de acceptare tacita, va avea probleme...
Casa era doar pe numele mamei ,fiind unic proprietar.Cat a fost in viata nu i-a facut fratelui nici un act de mostenire ,absolut nimic.Cum putem face sa intram in posesia partii ce ni se cuvine? .In cazul in care fratele meu nu vrea sa vindem, care ar fi solutia ?multumesc .
Trebuie neaparat sa dezbateti succesiunea dupa mama dvs. pentru a deveni proprietari asupra cotelor ce vi se cuvin din apartament, altfel nu puteti dispune in vreun fel de acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Ai vreun drept la apartament cand un parinte este decedat? andra.2010 andra.2010 Buna ziua, cand eram mic mama a murit iar noi ( pt ca mai am un frate) am ramas cu tata, dupa cativa ani s-a recasatorit cu o femeie care are si ea o fata din ... (vezi toată discuția)
Mostenire LILI24 LILI24 Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate. Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)