avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se platesc zilele de repaus lucrate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se platesc zilele de repaus lucrate?

Buna.Am o nelamurire, si anume: am contract de 8 ore pe zi ,5 zile lucratoare pe saptamana,2 libere; in cazul in care patronul doreste sa lucrez in zilele mele libere, cum trebuie sa-mi plateasca acele zile avand in vedere ca salariul meu este minimul pe economie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:08, 3 Aprilie 2011
cu spor de 100%.
faceti un calcul: daca intr-o luna aveti in mod normal 176 ore lucrate si 670 lei salariul,rezulta o suma pentru fiecare ora lucrata.
daca lucrati 2 zile inseamna ca trebuie sa va plateasca dublu(deci mai adaugati 16 ore la acest calcul matematic)
În cazul muncii efectuate in zilele de repaus săptămânal şi necompensată cu timp liber corespunzător, salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.
In fostul CCMN se prevedea ca acest spor este de 100% la salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru IORDAN ELENA IORDAN ELENA va rog sa-mi spuneti cate ore o sa lucrez lunar, de la 1 dec., dupa urmatorul program: L-M liber,M,j,V- 11 ORE/ZI, S-D liber dupa care, in sapt. urm., voi ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Intalnesc urmatoarea situatie: angajatii lucreaza 8/zi, 40/saptamana. In cazul in care este necesar sa se lucreze sambata, ceea ce ar insemna ore ... (vezi toată discuția)
Ore efectuate sambata sau duminica peste norma cris2279 cris2279 Va rog sa ma lamuriti cu orele efectuate sambata si/au duminica peste norma: se platesc ca ore suplimentare+in acelasi se tine cont ca sunt ore efectuate in ... (vezi toată discuția)