avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De unde aflu gratuit cine e proprietarul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De unde aflu gratuit cine e proprietarul?

Aveti idee de unde pot afla cine este la acest moment proprietarul unui apartament?
Gratis daca e posibil, din partea unei asociatii de proprietari. Avem pe cineva care nu a platit niciodata intretinerea si mai multe apartamente in bloc la care nu cunoastem proprietarii.
Va multumesc.
daca datele nu sunt la asociatia de prorietari aceasta le poate obtine de la primarie. Primaria este obligata sa sprijine activitatea asociatiilor de proprietari fara nicio plata...
Da, nu sunt la asociatie. Dar credeti ca primaria are datele la zi? De acum 3 ani s-au schimbat proprietarii. Primaria la ce departament credeti ca le are? Sa stiu unde sa scriu.
Demersul la primarie trebuie facut prin intermediul asociatiei de proprietari. Acolo datele trebuie sa fie la serviciul impozite si taxe (la orice instrainare ei elibereaza certificatul fiscal). De asemenea asociatia se poate adresa la Cartea funciara..
Costica33 a scris:

Aveti idee de unde pot afla cine este la acest moment proprietarul unui apartament?
Gratis daca e posibil, din partea unei asociatii de proprietari. Avem pe cineva care nu a platit niciodata intretinerea si mai multe apartamente in bloc la care nu cunoastem proprietarii.
Va multumesc.

Aceste informatii le gasiti la "Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara" unde puteti sa instituiti si privilegiu imobiliar pe aceste aparatmente.
Eu am instituit privilegii si intr-un caz nu stiam exact cine este proprietarul iar in alt caz nu stiam ce numar cadastral are apartamentul si alte date. Cei de la cadastru au gasit si-au completat ei datele sau m-au indrumat sa le comletez eu pe cererea-formular.
Pentru instituirea plivilegiului am platit suma fixa de 100 lei plus 0,1% din suma datorata pentru fiecare apartament, iar pentru aceste informatii nu am platit nimic suplimentar.
De la primarie, taxe si impozite , nu se dau astfel de date decat la cererea "organelor competente",asa ni s-a raspuns de la sectorul 3 , de la "cadastru si publicitate imobiliara" la cerere , nu e chiar scump , dar daca nu si-a intabulat dreptul de proprietate ,nu-l gasiti nici acolo , va spun din experienta.

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii rau-platnic cristian_conea cristian_conea In bloc exista un proprietar care are apartamentul scos la licitatie de catre o banca pt. neplata creditului luat. Proprietarul are datorii la plata ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar angcris angcris cum se instituie privilegiul imobiliar ? trebuie sa avem o sentinta judecatoreasca impotriva debitorului ? (vezi toată discuția)
Privilegiu MicaCris MicaCris Suntem o asociatie de proprietari si avem un restantier pe care l-am dat in judecata , s-a emis o hotarare. Am dori pentru a ne asigura mai bine sa instituim ... (vezi toată discuția)