avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... privilegiu imobiliar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

privilegiu imobiliar

cum se instituie privilegiul imobiliar ? trebuie sa avem o sentinta judecatoreasca impotriva debitorului ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:14, 13 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
la cartea funciara a sectorului unde se afla bunul,dc e dosar pe rol scoateti un certificat de grefa si-l duceti acolo
Privilegiul imobiliar se instituie de catre presedintele asociatiei de proprietari, conform legii 230/2007 su HG 1588/2007 pe care le gasiti aici pe avocatnet.
Mergeti la Oficiul sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara si depuneti acolo cererea (formular tip ce se poate descarca si pe net), ultimele liste de plata, platiti o taxa de 100 lei plus 0,1% din valoarea debitului, declaratia presedintelui...
In 2-3 zile aveti privilegiul instituit. Acesta reprezinta o garantie ca restantierul nu poate vinde apartamentul decat dupa ce se ridica acest privilegiu prin achitarea debitelor catre asociatie.
Privilegiu se poate institui inainte de actionarea in instanta sau in timpul derularii procesului in instanta, fara a fi necesare documente din dosarul aflat pe rol.
Art 51 din Legea nr 230/2007
Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu,precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora,pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari,dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute

(2) Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei,la cererea presedintelui de asociatie de proprietari,pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar UCH UCH Situatia este urmatoarea : un membru al unei asociatii de proprietari, dator la asociatie, a decedat. Apartamentul va fi impartit mostenitorilor : ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii rau-platnic cristian_conea cristian_conea In bloc exista un proprietar care are apartamentul scos la licitatie de catre o banca pt. neplata creditului luat. Proprietarul are datorii la plata ... (vezi toată discuția)
Privilegiu MicaCris MicaCris Suntem o asociatie de proprietari si avem un restantier pe care l-am dat in judecata , s-a emis o hotarare. Am dori pentru a ne asigura mai bine sa instituim ... (vezi toată discuția)