avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie la Politie-ridicola
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie la Politie-ridicola

Am fost citat la Politie, printr-o asa zisa "citatie" in care nu se precede nici macar cauza pentru care sunt citat(ceea ce stiu ca e obligatoriu), numele mi-e scris gresit,...sa ma prezint??? Vreau raspuns urgent!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:43, 13 Octombrie 2008
Buna ziua!
In primul rand trebuie sa va spun ca sunteti in eroare.
In citatiile emise de politie nu se precizeaza fapta pentru care sunteti chemat. Asta pe de o parte tocmai datorita caracterului secret al cercetarii penale, iar pe de alta parte pentru ca tocmai asta face politia: incearca sa afle ce fapta s-a comis. Mai putem vorbi si despre elementul surpriza pe care se bazeaza organele de cercetare penala, punandu-va direct in fata unei acuzatii la care nu ati avut timp sa va ganditi.
Cat priveste numele gresit, poate fi din cauza ca cel care a formulat plangerea v-a mantional numele asa.
Tot sarcina politiei este sa descopere numele dvs. real.
Va recomand sa va prezentati, intrucat daca nu veniti poate fi interpretat ca va sustrageti de la ancheta. Totodata este bine sa luati la cunostinta cat mai curand despre acuzatiile ce vi se aduc in vederea discutarii lor cu avocatul dvs. pentru pregatirea apararii.
Cu stima,
av. Silviu Serban
M-am prezentat la politie, citat fiind, si mi s-a adus o acuzatie prevazuta in legea 60/1991, art. 26 lit. d) participarea la adunari publice nedeclarate sau interzise si urmate de refuzul parasirii locurilor de desfasurare a acestora, la avertizarile si somatiile organelor de ordine facute potrivit legii; invocand faptul, ca au o lista prin care 30 de persoane cereau autorizarea unui chef, Politia n-a dat autorizarea, chieful totusi a avut loc, iar ei au luat acea lista, unde eram trecut si eu, si s-au apucat de acuzat, eu nici macar nu eram acolo, au zic ca ne-au avertizat verbal sa-ncetam cheful, dar am continuat! asta scrie in procesul verbal pe care l-am primit unde mi-au dat o amenda de 500 Ron (250 Ron in 48 ore).

Eu vreau sa depun o contestatie, pentru ca am martori care pot confirma ca am fost cu ei in timpul in care ei ma acuza c-as fi fost organizatorul unui chief in camin, dar nu stiu cui s-o adresez, stiu ca judecatoriei, insa mai concret? si exista model tipizat, sau formulez eu?
si as mai avea o intrebare: Colegii care au organizat cheful, n-au stiut ca nu exista autorizare, (seful de camin, care a strans semnaturi cum ca vrem sa organizam un chef, si ca ne asumam raspunderea pentru desfasurarea lui, in conditii decente, nu ne-a comunicat ca nu ni s-a aprobat) prin urmare pot invoca in aparare eroarea de fapt prevazuta in OG nr 2/2001?
NU.;)
daca a-ti fost numit contravenient atunci cu siguranta nu a-ti primit o citatie ci o "invitatie".Citatia se trimite in cauze penale. sigur ca va poate amenda direct fara a va avertiza,acest lucru ramane la latitudinea politistului care in functie de gravitatea faptei sau modul dvs.de comportament analizeaza cuantumul sanctiunii.nu este obligat de nici o lege sa va avertizeze intai.apropo de activitatea politistilor-e bine ca acestia sa intervina prompt si sa aplice sanctiuni doar asa ne vom mai civiliza si noi si poate incet incet vom ajunge la nivelul celor din occident.cert e ca e bine daca politia isi face treaba si ne dorim cu totii asta,dar cand gresim noi...........nu prea ne pica bine.

Alte discuții în legătură

Contestare amenda contraventionala pentru tulburarea linistii publice AlexBzk AlexBzk Buna ziua. am si eu cateva intrebari cu privire la o amenda ce am primit-o zilele trecute, eu in cauza nefiind informat de prezenta acesteia. In urma cu o ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu? ContSters88252 ContSters88252 buna ziua am fost citat la politie, unde mi s-a adus la cunostinta ca o persoana a formulat plangere penala impotriva mea pentru o ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie amenda circulatie rutiera denis30 denis30 Am o mare rugaminte pt cine ma poate ajuta intr-o problema in care sincer nu mai stiu cum sa mai fac sau sa procedez, pe scurt ;Sunt din Iasi si-n data de ... (vezi toată discuția)