avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul medical

Daca esti angajat la o firma cu CMI pe perioada nedeterminata si dupa 4 luni si jumatate faci o viroza pulmonara, ti se da CM timp de 7 zile, iar patronul spune ca nu se plateste CM decat dupa 6 luni de la angajare. Am dreptul la acest concediu medical acordat de medicul de familie Chiar daca sunt angajata de 4 luni si jumatate? Mi se plateste acesta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:59, 3 Aprilie 2011
1. Conform OUG 158/2005 stagiul minim de cotizare pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu medical este de o luna de zile.
2. Angajatorul dvs. nu a studiat bine OUG 158/2005:
Art. 7. - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lunã realizatã în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul medical.
3. Daca nu vi se plateste concediul medical faceti o sesizare la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care va sanctiona pe angajator si il va obliga sa respecte legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ce nu poate fi platit? C.Geta C.Geta buna ziua.sunt angajata cu cim incepand cu 1.09.2012.in 21.10.2012 m-am internat.am cm cu cod 01 pentru 5 zile.apoi cu cod 01 pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu medical neplătit m am angajat la actualul loc de muncă ... Miramirela2101 Miramirela2101 Concediu medical neplătit M am angajat la actualul loc de muncă pe 12.02 fiind prima zi de lucru. După data de 12 august am avut un CM de 4 zile care nu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la o luna jumatate de la angajare alina.livia alina.livia M-am angajat in 2 septembrie 2013. in 25 octombrie 2013 am primit co medical pt copil. Pana sa ma angajez aici nu am lucrat timp de 1 an. Nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)