avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical neplătit M am angajat la actualul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical neplătit M am angajat la actualul loc de muncă ...

Concediu medical neplătit

M am angajat la actualul loc de muncă pe 12.02 fiind prima zi de lucru. După data de 12 august am avut un CM de 4 zile care nu mi a fost plătit pe motiv ca încă nu am împlinit cele 6 luni de stagiu de cotizare. După calculul meu de pe 12.02 până pe 12.08 sunt 6 luni în care am lucrat deci îndeplinesc acest stagiu de cotizare dar nu a fost plătit. Mă puteți ajuta vă rog să înțeleg de ce? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2024
Miramirela2101, utilizator
Cel mai recent răspuns: Miramirela2101 , utilizator 15:23, 24 Septembrie 2024
Dumnealor au dreptate, din calculul dvs. trebuia sa scadeti luna in care beneficiati de acel concediu.

Stagiul minim de asigurare pentru acordarea indemnizaţiilor prevăzute de OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Inainte de angajare ce ocupatie ati avut?
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2024
Ionut.ion, utilizator
Înainte am avut o pauză de un an. Deci practic trebuie sa am “7” luni complete pentru a beneficia de cm plătit?
Trebuie sa aveti minim 6 luni complete inainte de luna in care beneficiati de concediu, asta este legea...

Adica daca ati muncit intre 1 Ianuarie si 30 Iunie, pe 1 Iulie puteti beneficia de concediu medical platit,
OUG 158/2005
art. 7
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d^1) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, în condițiile prevăzute în normele de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență.
Mulțumesc pentru răspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical la o luna jumatate de la angajare alina.livia alina.livia M-am angajat in 2 septembrie 2013. in 25 octombrie 2013 am primit co medical pt copil. Pana sa ma angajez aici nu am lucrat timp de 1 an. Nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ce nu poate fi platit? C.Geta C.Geta buna ziua.sunt angajata cu cim incepand cu 1.09.2012.in 21.10.2012 m-am internat.am cm cu cod 01 pentru 5 zile.apoi cu cod 01 pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu medical neplatit Gabriel01022016 Gabriel01022016 Am o problema grava! Nu mi se plateste Concediul Medical pentru ca n-am destule zile de munca lucrate? Mentionez ca nu am avut un Contract de munca in ... (vezi toată discuția)