avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical neplătit M am angajat la actualul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical neplătit M am angajat la actualul loc de muncă ...

Concediu medical neplătit

M am angajat la actualul loc de muncă pe 12.02 fiind prima zi de lucru. După data de 12 august am avut un CM de 4 zile care nu mi a fost plătit pe motiv ca încă nu am împlinit cele 6 luni de stagiu de cotizare. După calculul meu de pe 12.02 până pe 12.08 sunt 6 luni în care am lucrat deci îndeplinesc acest stagiu de cotizare dar nu a fost plătit. Mă puteți ajuta vă rog să înțeleg de ce? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2024
Miramirela2101, utilizator
Cel mai recent răspuns: Miramirela2101 , utilizator 15:23, 24 Septembrie 2024
Dumnealor au dreptate, din calculul dvs. trebuia sa scadeti luna in care beneficiati de acel concediu.

Stagiul minim de asigurare pentru acordarea indemnizaţiilor prevăzute de OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Inainte de angajare ce ocupatie ati avut?
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2024
Ionut.ion, utilizator
Înainte am avut o pauză de un an. Deci practic trebuie sa am “7” luni complete pentru a beneficia de cm plătit?
Trebuie sa aveti minim 6 luni complete inainte de luna in care beneficiati de concediu, asta este legea...

Adica daca ati muncit intre 1 Ianuarie si 30 Iunie, pe 1 Iulie puteti beneficia de concediu medical platit,
OUG 158/2005
art. 7
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d^1) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, în condițiile prevăzute în normele de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență.
Mulțumesc pentru răspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical la o luna jumatate de la angajare alina.livia alina.livia M-am angajat in 2 septembrie 2013. in 25 octombrie 2013 am primit co medical pt copil. Pana sa ma angajez aici nu am lucrat timp de 1 an. Nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Alexandra Leonov Alexandra Leonov As dori sa stiu daca pot sa intru in concediu cu risc find insarcinata in 3 luni dar ne avand inca un an de munca...imi dauneaza la indemnizatie ... pe 11 07 ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca otiliabb otiliabb Buna ziua, incepand cu data de 11 ian 2016 am fost angajata si am avut ghinionul ca pe data de 26 ian sa alunec pe gheata si sa fac ruptura de menisc. Am ... (vezi toată discuția)