Buna ziua.Lucrez la o firma care nici la angajare si nici dupa prelungirea contractului nu mi-a dat sa semnez nici o fisa a postului.in cazul acesta daca nu ii convine ceva din munca prestata de mine poate sa ma sanctioneze si in cel mai rau caz sa ma concedieze?Pt. ca eu nu stiu importanta acelei fise de post;este aceeasi cu regulamentul intern,sau am facut o tocana de legume?
Va rog sa imi explicati fiecare ce este si ce importanta are.
Va multumesc.:(
1. Fisa postului cuprinde, printre altele, atributiile si sarcinile pe care le aveti de indeplinit pe postul respectiv.
2. Daca nu aveti fisa postului inseamna ca nu puteti fi trasa la raspundere pentru neindeplinirea unor atributii sau sarcini de serviciu.
3. Daca vi se da sa semnati cumva fisa postului atunci sa semnati si sa puneti data cand ati semnat pentru ea si sa primiti si dvs. un exemplar.
4. Regulamentul intern cuprinde regulile de comportare si de disciplina in unitate, reguli privind securitatea si sanatatea in munca,drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor, abaterile si sanctiunile disciplinare si altele.
Regulamentul intern este una si fisa postului este alta.
Amindoua sunt obligatorii si raspunderea este a angajatorului.
Dumneavoastra trebuie sa respectati "regulamentul intern"dar trebuie sa semnati si sa stiti ce atribuitii va revin pentru postul care sunteti angajata,in concluzie sa aveti un exemplar din fisa postului.
Succes!!
Multumesc mult de raspuns si ma scuzati dar mai am o mica intrebare: regulamentul intern unde este specificat,in contract sau la fel ca si fisa postului,un document separat care trebuie semnat?
Cu stima si respect,Coralis
1. Fisa postului este anexa a CIM.
2. Regulamentul intern este un document separat care trebuie sa fie citit de salariat inainte de semnarea CIM pentru a lua la cunostinta de el si a-l respecta.
Fisa postului
saftmiki
am o intrebare!
fisa postului trebuie sa existe neaparat la fiecare dosar de personal?am un angajat care nu vrea sa semneze fisa postului?mi-a cerut art sau ... (vezi toată discuția)
Fisa postului
sindicalistul
angajatorul poate modifica fisa postului ori de cate ori doreste????
mentionez ca sindicatul din unitate se opune iar unii salariati refuza sa semneze o ... (vezi toată discuția)