avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

cum trebuie sa se sfarseaca un proces de pensie alimentara?
cu un procent de 25% sau cu o suma? care este diferenta in cele doua cazuri?
mentionez ca tatal este privatizat si nu a platit 6 ani nimic la copil, nu mai are si alti copii...multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:27, 4 Aprilie 2011
Pana la aceasta ora in rastimpul de 6 ani despre care faceti vorbire nu s-a stabilit,pe cale judecatoreasca,obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere ?

1.Pentru un copil persoana obligata la prestarea obligatiei de intretinere,va fi obligata in functie de nevoie minorului de crestere si educare la o pensie de pana la 1/4 (25%)din veniturile pe ultimele sase luni rezultate din adeverinta depusa in instanta.
2.Parintii minorului pot cadea de acord cu o oferta baneasca din partea persoanei care nu are in intretinere minorul,de care instanta poate lua act.
se tine cont de veniturile inregistrare la ANAF si locul de munca si se decide functie si de catit copii are, de obicei o suma , nu un procent; dc observati ca veniturile lui cresc puteti cere in instanta marire pensie intretinere; pensia intretinere se acorda cu data introducerii in instanta
Veniturile sau salariul? Se pare ca e o mare diferenta aici....
Veniturile realizate pe ultimele sase luni de cel care presteaza obligatia de intretinere,astfel cum rezulta din adverinta emisa de locul de munca sau de Sectia Financiara in cazul unor patroni.
timp de 6 ani nu a platit nimic pentru ca nu l-am dat in judecata si nu o faceam nici aum daca isi vedea de treaba lui si nu ridica pretentii dar fara indatoriri
si acum ca patron si cu profit de 4 miliarde vine cu adeverinta de 6 milioane salar
multumesc pentru sfat

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara bcfbmv bcfbmv Spuneti-mi va rog , cat este marja pentru plata pensiei alimentare pentru un copil si daca se tine cont si de alte datorii care le are cel ce trebuiesa sa ... (vezi toată discuția)
Autritatea tutelara pensia alimentara wio wio wio wio buna ziua as dori sa stiu si eu unde se afla autoritatea tutelara ilfov?? si cum se calculeaza pensia alimentara l aun copil de 5 luni .si ce drepturi am in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)