avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mai pot sa fac plangere contraventionala?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mai pot sa fac plangere contraventionala?

Salut ! Tocmai am fost "prins" cu 82 km/h in localitate. Politia mi-a dat 6 puncte amenda si 4 penalizare..E normal sa imi dea 6 puncte amenda pentru depasirea vitezei de 32km/h ? am citit in decret si 6 puncte amenda se aplica atunci cand depasesti viteza cu 40km/h... Si dupa am realizat ca in procesul verbal, politistul mi-a gresit nr. de inmatriculare al autovehicolului. In acest caz, mai este valabil procesul, pot sa fac contestatie ? o sa castig, chiar daca am semnat ?
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 20:07, 3 Aprilie 2011
contestati,aveti sanse
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
Cristina Voicu, Avocat
surse apropiate mi-au zis ca nu mai pot face contestatie daca am semnat PV si ca amenda se aplica numelui, nu conteaza daca politistul a gresit numarul de inmatriculare !
n-are relevanta semnatura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal depasire viteza GeorgeL26 GeorgeL26 Buna ziua, ieri in timp ce ma deplasam cu masina , din sens opus a aparut un mcv, bineinteles ca era infiltrat intr o coloana mai exact pe la mijloc, mi-au pus ... (vezi toată discuția)
Incadrarea gresita a amenzii in pv duce la anularea lui? serpe66 serpe66 am luat un radar cu 85km/h in localitate...deci am depasit cu 35 km/h...mi s-a intocmit pv cu 6 puncte amenda (324 lei) si 3 puncte penalizare : fapta ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru depasirea limitei de viteza Simona Dinu Simona Dinu Ieri am primit o amenda reprezentand cv a 4 puncte de penalizare deoarece am depasit viteza legala cu 21 km/h . Acasa am citit codul rutier si acolo scrie ca ... (vezi toată discuția)