Daca dupa 1 an politia, imi trimite si mie oficial (la cererea mea) procesul verbal de constatare, unde eu sunt parte vatamata, pot sa contest procesul verbal in instanta? Ce se poate contesta din procesul verbal? Inclusiv amenda primita, sau doar faptele petrecute? Se poate adauga scoate anumite persoane din procesul verbal?!
Eu nu mai inteleg nimic. Stiu ca una e procesul verbal si alta e amenda?! Deci doar amenzile se pot contesta de catre cei care le primesc?!
Puteti contesta procesul-verbal, atat in ce priveste conditiile de forma, cat si cele de fond...adica trebuie sa observati daca sunt inserate toate mentiunile obligatorii si daca sunt completate corect toate datele: data, organ constatator, nume, adresa, incadrare, semnatura etc.
Procesul-verbal se comunica, în copie, contravenientului şi, dacă este cazul, părţii vătămate şi proprietarului bunurilor confiscate, in termen de cel mult o lună de la data aplicării sanctiunii contraventionale.
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei partea vătămată poate face plângere în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia numai în ceea ce priveşte despăgubirea.
Nu cred ca mai sunteti in termen pentru promovarea unei astfel de contestatii privind despagubirea. ;)