avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se pot cumpara bunuri imobile pe numele unui minor de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se pot cumpara bunuri imobile pe numele unui minor de 1 an?

eventual cu clauze uzufruct spre exemplu?
Cel mai recent răspuns: Alforyou , utilizator 17:17, 26 Aprilie 2011
lasati-l sa mai creasca, macar sa mearga si sa vorbeasca.......si fara clauza de uzufruct,pentru asta va trebui sa asteptati sa se faca mare de tot.

O.K. dvs. doriti sa cumparati pentru copilasul de 1 an un imobil, dar in acelasi timp doriti ca el sa se oblige ca va avea grija de dvs. !! nu e posibil acum...:tomato:
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
MInorul de 1 an nu poate cumpara singur pentru ca nu are capacitatea de a incheia nici un fel de act civil.
Se poate face o stipulatie pentru altul. In sensul ca parintii-cumparatori sa specifice ca bunul respectiv se cumpara pentru minorul lor...

"Uzufruct" inseamna drept de folosinta. Cine sa beneficieze de dreptul de uzufruct, daca nu vanzatorul?
uzufructul cumparatorului , adica parintele. eu cumpar pt copilul meu
deci ar fi posibil oarecum?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2008
modar, utilizator
Trebuie sa mai creasca putin pentru a putea citi contractul, nu? Si eventual pentru a-l semna, evident ca nu puteti cumpara pe numele minorului de 1 an.
Dreptul de proprietate este compus din nuda proprietate si folosinta. Pot sa fiu proprietar, dar nu sa nu folosesc bunul (ex., sa-l inchiriez), asa cum pot folosi bunul, fara sa fiu proprietar.

Folosinta asta, dezmembramant al dreptului de proprietate, in cazul imobilelor, prin care proprietarul imobilului vinde doar nuda proprietare si isi pastreaza dreptul de folosinta (adica sa mai locuiasca acolo pe o perioada determinata, sau pe toata durata vietii), se numeste uzufruct.

NU se pune problema uzufructului cumparatorilor pentru ca acestia, ori cumpara imobilul cu toate drepturile (proprietate si folosinta) ori daca folosesc bunul, normal ca-l folosesc impreuna cu minorul, ca doara nu va sta singur un copil de 1 an!

Alte discuții în legătură

Acte donatie catre un minor 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca bunicul poate efectua acte de donatie (imobil) nepotului sau, in varsta de 14 ani, doar cu incuviintarea unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua pe numele unui copil RobertLucian RobertLucian Buna ziua De curand am construit o casa pe terenul aflat in proprietatea parintilor, acum a venit momentul sa intabulam constructia. Terenul fiind pe numele ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare ... Ioana_ds Ioana_ds Bună ziua, Bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare cu drept de uzufruct pe numele nepotului minor. Întrebarea este: se poate vinde acel ... (vezi toată discuția)