avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... viza de flotant
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

viza de flotant

Detin un apartament proprietate personala, in care locuiesc cu prietenul meu.
Recent ni s-a pus in vedere faptul ca trebuie sa-i fac viza de flotant.
Care este diferenta dintre viza de flotant si mutatie sau luare in spatiu? La ce riscuri ma expun facand acest pas? Nu stiu ce va fi cu noi pe viitor, dar stiu ca nu vreau sa am necazuri, nu mi-as dori sa ajung pe la judecatorii pt a-l scoate din casa...:(
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 08:35, 4 Aprilie 2011
Buna dimineata!
Nu va faceti probleme, faptul ca va dati acordul sa locuiasca in acelasi apartament cu dvs. nu-i da niciun drept asupra proprietatii dvs. :)
Viza de resedinta se acorda pe maxim 1 an, nu i se schimba CI ci se aplica un autocolant pe spatele ei.
Pentru asta aveti nevoie de:
- dumnealui cu cartea de identitate cu tot
- un timbru fiscal de 4 lei
- cartea dvs. de identitate, contractul apartamentului dvs. in original si copie,
si impreuna mergeti la SPCLEP pentru ca veti completa o cerere pe care trebuie sa o semnati amandoi.
:luck:
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
ContSters196669, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns, m-am linistit...
Cu placere :)
Daca s-ar putea face si casatoriile cu contract de genul asta, care sa aiba termen de expirare si sa se prelungeasca doar cu acordul partilor, ce bine ar fi... nu? ;) Oricum, e bine ca aveti o atitudine circumspecta. Parerea mea :vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie nou nascut - se poate cu viza de resedinta? medeeam78 medeeam78 Buna seara. Numele meu este Medeea Marinescu si peste 2 luni o sa devin mama.. Situatia mea este mai delicaat. Eu am buletin de Sibiu, tatal copilasului are ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu - posibile neplaceri Ing.N Ing.N Buna ziua, Avem o familie din-o comuna care sta la noi in chirie si vor sa ii luam in spatiu. Acestia zic ca le trebuie copiilor la scoala. Cunoastem de ... (vezi toată discuția)
Lamuriri luare in spatiu bossake bossake Sunt proprietar (50% eu, 50% mama mea care este decedata, nu am frati) al unui apartament cu 3 camere. In urma cu 1 luna am inchiriat apartamentul, si am ... (vezi toată discuția)