avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Indemnizatie nou nascut - se poate cu viza de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Indemnizatie nou nascut - se poate cu viza de resedinta?

Buna seara. Numele meu este Medeea Marinescu si peste 2 luni o sa devin mama.. Situatia mea este mai delicaat. Eu am buletin de Sibiu, tatal copilasului are buletin de Dambovita dar amandoi locuim in Magurele, Ilfov, intr-un apartament inchiriat, fara contract.. De vreo luna caut pe diverse forumuri si nu am reusit sa gasesc un raspun la intrebarea mea: Unde trebuie sa depun eu cererea pentru alocatia copilului?? Poate sa dea proprietarul o declaratie ca ma ia in spatiu (nu vrem sa facem contract de inchiriere pt ca o sa creasca pretul chiriei) si in felul asta sa depun cererea de alocatie la Magurele?? Daca da aceasta declaratie primesc viza de flotant sau trebuie sa schimb buletinul?? Va rog ajutati-ma cu un sfat. Multumesc anticipat si o seara buna.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
medeeam78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:48, 24 Noiembrie 2011
In Art 14 din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor scrie:

Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie, stimulent de insertie sau alocatie de stat pentru copii, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

In concluzie, nu este nevoie sa va schimbati cartile de identitate; puteti merge cu proprietarul locuintei la Serviciul de Evidenta a Persoanei din Magurele pentru a-si da acordul sa va faceti viza de resedinta la domiciliul sau. In acest caz se aplica un autocolant pe spatele cartii de identitate. Nu vi se cere contract de inchiriere.

Aveti nevoie de:
- actele de identitate
- timbru fiscal sau taxa de timbru de 4 lei, pentru fiecare
- actul de proprietate al spatiului, in original si copie.
Va multumesc mult....
Sa fiti sanatosi, dvs. si bebelusul :vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant ContSters94625 ContSters94625 stiti cumva ce acte am nevoie pentru viza de flotant in Bucuresti? este necesara prezenta proprietarului la sectia de politie sau pot sa duc contractul de ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant lizika162 lizika162 Detin un apartament proprietate personala, in care locuiesc cu prietenul meu. Recent ni s-a pus in vedere faptul ca trebuie sa-i fac viza de flotant. Care ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o intrebare daca am contract de inchiriere in mun. ... TAVI FLOTINEL TAVI FLOTINEL BUNA SEARA AM O INTREBARE DACA AM CONTRACT DE INCHIRIERE IN MUN. BUCURESTI CUM POT SCHIMBA ACTUL DE IDENTITATE DEOARECE IN PREZENT ESTE PROVIZORIU (vezi toată discuția)