avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... art.33 cod fam.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

art.33 cod fam.

va rog ce reprezinta art. 33 cod fam. ?
Cel mai recent răspuns: mihaelaro , utilizator 23:52, 7 Aprilie 2011
Art. 33
Bunurile comune nu pot fi urmărite de creditorii personali ai unuia dintre soţi.

Cu toate acestea, după urmărirea bunurilor proprii ale soţului debitor, creditorul său personal poate cere împărţirea bunurilor comune, însă numai în măsura necesară pentru acoperirea creanţei sale.
În acest din urmă caz, bunurile atribuite prin împărţire fiecărui soţ devin proprii.
in acest articol se descrie modul de urmarire a bunurilor comune ale sotilor in situatia in care exista creditori care au de recuperat creante de la unul din soti.
Art. 33

Bunurile comune nu pot fi urmarite de creditorii personali ai unuia dintre soti. Cu toate acestea, dupa urmarirea bunurilor proprii ale sotului debitor, creditorul sau personal poate cere impartirea bunurilor comune, insa numai in masura necesara pentru acoperirea creantei sale. In acest din urma caz, bunurile atribuite prin impartire fiecarui sot devin proprii.

ce anume va intereseaza mai precis?
nu bate cap in cap cu art.32 lit.d cod fam?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun dobandit prin mostenire de la parinti ContSters22096 ContSters22096 daca eu am dobandit prin acceptarea succesiunii un imobil, iar sotul meu in acest moment este pus in execuatre pentru un credit pe care l-a contractat, poate ... (vezi toată discuția)
Executare silita Bianka-Dory Bianka-Dory Sotul meu a facut un imprumut la [editat] pe care nu l-a mai putut platii.acest imprumut a fost preluat de o firma de recuperatori care acum vor,prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Wonnetou Wonnetou Buna ziua Am obtinut o sentinta impotriva unui debitor persoana fizica, am investit-o cu formula executorie si am pus-o in executare. Executorul ... (vezi toată discuția)