avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bun dobandit prin mostenire de la parinti
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bun dobandit prin mostenire de la parinti

daca eu am dobandit prin acceptarea succesiunii un imobil, iar sotul meu in acest moment este pus in execuatre pentru un credit pe care l-a contractat, poate fi urmariut imobilul dobandit de mine prin mostenure?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: S.C. SERVICII COMERCIALE S.R.L. , Consilier juridic 13:45, 18 Mai 2009
bunu lmostenit este bunul dvs. propriu si ca atare, in principiu, nu poate fi urmarit. De regula sunt urmarite bunurile proprii ale sotului debitor si nu bunurile comune, insa ,atunci cand se impune, olegea precizeaza ca :
Bunurile comune nu pot fi urmarite de creditorii personali ai unuia dintre soti: dupa urmarirea bunurilor proprii ale sotului debitor, creditorul sau personal poate cere impartireabunurilor comune, insa numai in masura necesara pentru acoperirea creantei sale.
In acest din urma caz, bunurile atribuite prin impartire fiecarui sot devin proprii.
Art. 34. - Creditorii vor putea urmari si bunurile proprii ale sotilor, insa numai dupa urmarirea bunurilor comune.
NU. E bun propriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.33 cod fam. mihaelaro mihaelaro va rog ce reprezinta art. 33 cod fam. ? (vezi toată discuția)
Leasing, credite inaintea casatoriei raluka raluka In cazul in care mi-am achizitionat o masina in leasing inaintea casatoriei, este posibil ca dupa casatorie sa devina bun comun?asta in cazul in care ma ... (vezi toată discuția)
Datoriile sotului inainte de casatorie Irina S. Irina S. Dupa casatorie, sotia afla ca sotul ei a facut un contract de imprumut cu banca dar mai inainte de a se casatorie cu ea. Acesta nu mai poate plati ratele la ... (vezi toată discuția)