avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

indemnizatie crestere copil

Ca persoana fizica am contract de asigurare incheiat cu casa de Pensii. Acum primesc indemnizatie pt. cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani.

In acelasi timp am si un SRL al carui unic asociat sunt si administrator si care nu are activitate( nu a avut niciodata).

Intrebare:
In situatia in care acest SRL isi incepe activitatea eu pot sa mai primesc aceasta indemnizatie? Este legal?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:45, 15 Iunie 2008
Puteti avea angajati care sa lucreze in SRL, nu este obligatoriu sa lucrati si dumneavoastra.
Simplul fapt ca SRL-ul isi incepe activitatea nu poate duce la sistarea platii indemnizatiei de maternitate.
sa inteleg ca venitul pe care acest SRL l-ar inregistra nu afecteaza cu nimic faptul ca primesc acea indemnizatie de 600 RON?
SRL-ul poate obtine venituri. este important ca dumneavoastra, personal, sa nu obtineti alte venituri din munca.
multumesc foarte mult,
Daca firma al carei asociat unic si administrator sunteti va distribuie dividende acestea sunt considerate a fi venituri. Daca se incepe activitatea firmei acesta va obtine venituri dar va avea si cheltuieli asa ca..... ;)

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru crestere copil. saps saps Buna seara! Am si eu mai multe nelamuriri vis a vis de aceasta indemnizatie , aceea ca sunt ADMINISTRATORUL unei societati comerciale si totodata sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - venituri pfa andramadalina andramadalina Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavostra pentru a-mi lamuri situatia din momentul de fata: Nu mai sunt salariat din luna martie 2013. In luna ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - administrator srl WEO WEO O persoana care este in concediu de crestere a copilului poate fi in acelasi timp si administrator de SRL? Din cate am in teles, nu poate avea contract de ... (vezi toată discuția)