Am si eu mai multe nelamuriri vis a vis de aceasta indemnizatie , aceea ca sunt ADMINISTRATORUL unei societati comerciale si totodata sunt si angajatul unei firme.
1. Este clar ca pentru a intra in CCC trebuie sa sistez activitatea la firma unde sunt angajat, dar la SRL-ul personal ce trebuie facut?
2.Dividendele din SRL, obtinute in ultimile 12 luni, se considera si ele venit?
3. Am inchis o societate si am retras capitalul, acesta se poate considera venit?
Va multumesc si astept cu mare intetres raspunsul dumneavoastra!
1. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de suspendarea activitatii societatii al carei administrator sunteti.
2. Primirea de dividende nu afecteaza acordarea indemnizatiei pentru CCC.
Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010.
Potrivit art. 91 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.