avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru crestere copil.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru crestere copil.

Buna seara!

Am si eu mai multe nelamuriri vis a vis de aceasta indemnizatie , aceea ca sunt ADMINISTRATORUL unei societati comerciale si totodata sunt si angajatul unei firme.
1. Este clar ca pentru a intra in CCC trebuie sa sistez activitatea la firma unde sunt angajat, dar la SRL-ul personal ce trebuie facut?

2.Dividendele din SRL, obtinute in ultimile 12 luni, se considera si ele venit?

3. Am inchis o societate si am retras capitalul, acesta se poate considera venit?

Va multumesc si astept cu mare intetres raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:36, 26 Septembrie 2016
1. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de suspendarea activitatii societatii al carei administrator sunteti.

2. Primirea de dividende nu afecteaza acordarea indemnizatiei pentru CCC.
Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010.
Potrivit art. 91 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil CristinaNM CristinaNM Buna ziua. Va rog frumos sa imi răspundeți la o întrebare. Ca si administrator si asociat unic al unui SRL-d, care înregistrează profit la încheierea ... (vezi toată discuția)
Sunt asociat unic in srl. pot primi indemnziatia pentru cresterea copilului? ana_maria_s ana_maria_s In luna mai a acestui an mi-am deschis un SRL, unde sunt asociat unic. In luna iulie am nascut, iar acum am ajuns la faza pentru a-mi depune actele pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil asociat unic Alina-Maria Nicola Alina-Maria Nicola Urmeaza sa nasc pe data de 1 iunie 2018. Vreau sa stiu daca ma incadrez sa primesc indemnizatie crestere copil. Situatia: sunt unic asociat si administrator ... (vezi toată discuția)