Leonte Tudor a scris:
Procesele sunt publice. Ca atare, si inscrisurile existente in acestea, sunt publice. Potrivit art. 6 din Legea 544/2001 - privind liberul acces la informatiile de interes public, ori ce cetatean poate solicita spre studiu ori sa i se elibereze copii dupa inscrisurile din dosarele instantelor de judecata. Daca in aceste inscrisuri sunt date cu caracter personal, acestea sunt " curatate" si se libereaza fara aceste date. Incercati, si facei o cerere in acest sens, motivata pe dipozitiile art. 6 din legea mentionata si va veti convinge ca asa stau lucrurile. O hotarare judecatoreasca, in mod neindoielnic este o hotarare de interes public. Eu, ca cetatean, am dreptul sa stiu cum se face justitie in Romania si, ca atare, pot cere sa mi se puna la dispozitie orice hotarare judecatoreasca.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Consider ca orice persoana poate cere, copii dupa actele unui dosar a unei instante chiar dezinteresata. Oricum actele unui dosar nu se comunica oricui, in conformitate cu dispozitiile Cpc sau Cpp. Acest fapt ar starni interesul de a solicita acte precum hotarari ale instantelor in chip abuziv de oricine. Exista o restrictie privind informatiile actelor de procedura ale instantelor. Insa hiar si procedura CEDO arata acest fapt. Desi sedintele de judecata sunt publice , intrebarea dece nu este permis?? fotografierea , inregistrarea audio-video a sedintelor publice.??,,,ca doar sunt de interes public, Trebuie inteles pana unde se intinde accesul la informatie de interes public. Hotararile judecatoresti sunt de interes doar a partilor din litigiul nicidecum si a vecinului de la etajul superir sau inferior, ca X sa judecat cu Y si sa vad eu cum s-a pronuntat instantele. Dreptul la informatie este de interes public nicidecum de interes "PARTICULAR"...Trebuie inteleasa dispozitia legala care prevede acest fapt in speta art.6 din L.Nr.544/2001.:(